Staten Island Belediye Başkanı James Molinaro: "Türk Toplumu Güçleniyor"

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
New York'un beş önemli bölgesinden biri olan Staten Island'ın en üst düzey temsilcisi olan Belediye Baskanı James Molinaro ile TADF Temsilcileri biraraya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türk toplumunun Staten Island ve diğer bölgelerdeki konumu ve Türk-Amerikan ilişkileri konuşuldu. Belediye Başkanı Molinaro, Türk-Amerikan toplumunun güçlendiğini gördüğünü belirterek, ''Sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyorum," dedi. Bir çok etkinlikte Türk toplumu üyeleri ile beraber olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, Türkiye'ye önceden gitmediğini ve görmek için sabırsızlandığını belirtti. Türk toplumunun yerel ve federal seviyedeki resmi temsilcileri ile görüşmesinin çok önemli olduğunu dile getirerek, ''Herşey güzel dostluklar ve ilişkiler ile başlar," dedi.
 
Staten Island'ın geçmiş yıllara nazaran büyüme kaydettiğini belirterek, ''Bu güzel adamıza daha fazla Türk bekliyoruz," diye konuştu. Bir Amerikan televizyonunda Atatürk ile ilgili bir belgesel izlediğini belirten Başkan, ''Belgeseli seyrettikten sonra kurucunuz olan Atatürk'e ait kitaplar okuyarak, kendisinin dünyada büyük liderler arasında olduğu gerçeğini daha iyi anladım,'' dedi.

TADF Başkanı Çınar, Türk toplumunun yoğun olduğu bölgelerdeki belediye başkanlarını düzenli olarak ziyaret etmeye devam edeceklerini belirtirken, Türkiye'nin artık dünya ekonomisinde ilk 20'de olduğunu belirterek, Türk-Amerikan toplumunun her alanda çok başarılı işler ile uğraştığını ve girişimcilik ruhu ile yeni yatırımlar yaptığını dile getirdi. TADF Denetleme Kurulu Başkan İbrahim Kurtuluş'ta, Belediye Başkanı'nın Sandy fırtınasında çok yardım ettiğini ve Türk toplumu üyelerini de yanlız bırakmadığını dile getirerek, Staten Island'daki Türk toplumunun nüfusunun arttığını ve esnaf sayısınında gün geçtikçe yükseldiğini hatırlattı.

Yaklaşık 500,000 kişinin yaşadığı Staten Island'da; Federasyona üye derneklerden Türk Hars Birliğininde merkezi bulunuyor. Bir çok önemli Türk etkinliğine destek veren Belediye Başkanı, milli günlerde kutlama mesajı ve bildiri yollayarak, Türk toplumunu unutmuyor.