Türk Vatandaşının ABD Yolculuğuna Fransız Engeli

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Paris üzerinden Los Angeles’a tatile gitmek isteyen KKTC vatandaşlığı da bulunan TC uyruklu Ümit Atmaca’nın, TC pasaportunda TC Lefkoşa Büyükelçiliği mührünün olduğu gerekçesiyle Güney Kıbrıs’taki Fransa Büyükelçiliği’nden transit vizesi alamadığı bildirildi. KKTC’de yayınlanan Star Kıbrıs gazetesine göre, Girne'de yaşayan Ümit ile İlgen Atmaca çifti, Los Angeles’a Paris üzerinden gidecekleri için transit vizesi almak üzere Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçiliği’ne başvurunca Fransa hükümeti tarafından uygulanan birçok engelle karşılaştı.
Fransa’nın Güney Kıbrıs Büyükelçiliği, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden verilen veya uzatılan pasaportları ve KKTC Pasaportu’nu tanınmadığı gerekçesiyle geçen yıl vize vermeyi durdurduğunu belirten Gazete şöyle dedi:

“İddiaya göre, KKTC vatandaşı eşi ve çocuklarıyla, Paris üzerinden Amerika’ya gitmek isteyen, 2001 yılında KKTC vatandaşlığı alan TC uyruklu Ümit Atmaca, bilet ve vizelerini aldıktan sonra, Air-France ile Amerika uçuşu için Fransa Transit Vizesi almak üzere Güney’deki Fransız Konsolosluğu’na başvurdu. Fransa’nın Kıbrıs Büyükelçiliği’nden ‘KKTC vatandaşlarına vize veremeyiz’ yanıtı alan Ümit Atmaca, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nden mühür vurdurduğu için TC pasaportuna da transit vize alamadı. Amerika’ya gidebilmesi için yalnızca bir saatliğine Paris’te beklemesi gereken Atmaca’ya geçiş için gerekli olan transit vize verilmedi.”

Bu arada, Atmaca ailesi, yaşadıkları engeller karşısında, ne yapacaklarını bilemediklerini söylerken TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne ve Amerikan Elçiliği’ne başvurduklarını ancak yapılacak bir şey olmadığı yanıtıyla karşılaştığını belirtti. (ANKA)