ABD’nin En Küçük Kasabası Satıldı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

ABD'nin Wyoming Eyaleti'nin güneyinde bulunan ve ülkenin en küçük kasabası olarak bilinen Buford, yapılan açık artırma ile 900 bin dolara (1 milyon 614 bin TL) satıldı.

 

ABD'de önceki gün yapılan artırmada bir kişinin yaşadığı kasaba yapılan açık artırma ile Vietnamlı bir kişiye satıldı. Los Angeles'taki kent yaşantısından kurtulmak için 1970'lerin sonunda 1860'ta kurulan kasabaya yerleşen Don Sammons, 1992'de bir dükkan aldı. Ancak kasabadan geçen tren yolunun değişmesi üzerine bir zamanlar 2 bin kişinin yaşadığı kasabadan göç başladı. Sammons ailesi de kısa süre sonra kasabada yalnız kaldı. Eşini kaybeden Don Sammons, oğlunun da başka bir kente taşınması üzerine kendine kalan kasabayı satmaya karar verdi
 
"ABD'nin en küçük kasabası" diye reklamı yapılan Buford, için Perşembe günü aynı kasabada açık artırma yapıldı. Kaç kişinin katıldığı belirtilmeyen açık artırmayı ismini açıklamak istemeyen bir Vietnamlı kazandı. Kasaba için 900 bin dolar ödeyeceği açıklanan Vietnamlı alıcının tapu işlemlerinin tahmini 30 gün süreceği belirtildi. Alıcı, bir akaryakıt istasyonu, acil ihtiyaç maddeleri satan bir dükkan, 1905'ten kalma bir okul binası, bir tahta baraka, 4 hektarlık arazi ile 3 odalı bir evden oluşan kasabanın yeni sahibi oldu.
Satıştan sonra konuşan kasabanın resmi olmayan belediye başkanı Don Sammons, artık kendi işleri ile ilgilenmek istediğini söyledi. Kasabadaki yaşamını anlatan bir kitap yazmayı planladığını anlatan Sammons, kasabının yeni sahibine de mutluluk diledi. Kasabanın yeni sahibinin ne gibi planları olduğu hakkında da bilgi verilmedi. (sabah)

Facebook

Youtube