ABD’nin Müslüman Tüketicileri Fırsatlar Sunuyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Sayıları her geçen gün artan Amerikalı Müslümanlar ekonomik açıdan da güçlerini hissettirmeye başladı. Bu güç iş dünyasına da yansıyor. Müslüman tüketici pazarını araştıran DinarStandard şirketinin yöneticisi Rafi-uddin Shikoh, "Yükselen Amerikan Müslüman pazarı iş dünyası için yeni fırsatlar sunuyor. 2011 yılında yaptığımız araştırma Müslüman Amerikalıların yıllık gelirinin 107 milyar ila 124 milyar dolar arasında olduğunu gösterdi. " dedi.


 


Müslüman tüketicinin helal sertifikalı üretim yapan markalara olan eğiliminin iyi bilindiğini belirten Shikoh, "Burada nadir görülen bir fırsat var ve çoğu kişinin bunun farkında değil" şeklinde konuştu.

Pew Araştırma Merkezi'nin geçen yıl yaptığı bir araştırma ABD'de 2,8 milyon Müslüman'ın yaşadığını ortaya çıkarmıştı. Araştırmada Müslüman Amerikalıların diğer gruplara göre daha fazla çocuk yaptıkları da belirtilmişti.

Analistler ABD'deki Müslüman sayısının tartışmalı olduğunu fakat Müslümanların büyük bir çoğunluğunun genç, orta gelir seviyesinde olduğunda hemfikir. Pew Araştırması ABD'nin genel gelir dağılımına uygun olarak Müslümanların yüzde 16'ının yılda 100 bin dolardan fazla gelir sahibi olduğunu vurgulamıştı.

Müslüman pazarında uzmanlaşan Ogilvy & Mather Küresel Reklam Ajansı'nın çalışanı Sarab Al Jijakli, "İş dünyası ortaya çıkan bu potansiyelle bağlantıda olmak istiyor. Ortada büyük bir potansiyel var" dedi.
(USASABAH)

Facebook

Youtube