FBI 12 Milyon Dolarla Kaybolan Türk Bankerin Peşinde

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD, 100 kişiden topladığı 12 milyon dolarla ortadan kaybolan Türk banker Salih Acarbulut’u yakalamak için alarma geçti. FBI, Vergi Dairesi(IRS) ve Amerikan Gizli Servisi tarafından aranılan Acarbulut’un hakkında 19 ayrı suçtan dava açıldı. Acarbulut, yakalanıp tüm suçlardan hüküm giyerse 330 yıl hapis ve 6 milyon dolar para cezasına çarptırılacak.


ABD'nin her tarafında polis tarafından aranan Acarbulut için Amerikan Adalet Bakanlığı, Vergi Dairesi ve Gizli Servisi Türk banker ile ilgili ihbarlar için özel telefon hattı da kurdu. Yetkililer, Acarbulut’un uzun bir süreden beri görülmediğini, ülkeden ayrılmış olma ihtimalinin yanı sıra, ABD’yi terk etmiş görüntüsü verebileceğini de belirterek, Acarbulut ile ilgili her türlü ihbarı değerlendirdiklerini belirttiler.
ABD’nin Tennessee eyaletinin Chattanooga kentinde uzun bir süre yaşayan Acarbulut’un bu kentte sürdürdüğü finans işinde müşterilerinden yatırımlarına aylık ödemeli yıllık en az yüzde 48 kar vereceğini tahaaüt ederek, 2005 yılından 2008 yılına kadar yaklaşık 100 kişiden para topladığı belirlendi. Acarbulut’la ilgili ayrıca, kara para aklama suçlaması da yapıldı.

2004 yılında mali işler sorumlusu olarak görev yaptığı Hamilton County Demokrat Parti temsilen televizyon programına katılan Acarbulut, Amerika'nın Irak'ı işgalinde Saddam'ı devirmek terorist gruplarla işbirliği yaptığı iddia etmiş, bu yorumu Cuhmuriyetçi Partilileri kızdırmıştı.

'Dolandırıcı Salih Acarbulut' (Salih Acarbulut The Scammer) adıyla bir websitesini de faaliyete sokan maÄŸdurlardan biri, sitede Salih Acarbulut'un ev ve iÅŸ telefonu, sosyal güvenlik numarası gibi bilgileri yayınlayarak, Acarbulut hakkındaki tüm bilgileri kamuoyuna duyuruyor. Acarbulut'la iÅŸ yapıp da para kaybeden herkesi siteye çağıran yönetici, dolandırıldığını düşünen herkesin deneyimlerini paylaÅŸmasını da istiyor.  NEW YORK (ANKA)

Facebook

Youtube