Amerikalı Müslümanlar İslamofobi İle Mücadele Edecek

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Son zamanlarda Amerika'da artan İslamofobiye karşı harekete geçen sivil toplum kuruluşları Ramazan ayında yapacakları iftar programları ile Müslümanlar hakkındaki önyargıları ortadan kaldırmak istiyor. Bunun için "Ramazanı Paylaşmak" ve "Ramazan Rehberi" adı altında özel etkinlikler yapmayı planlayan sivil toplum örgütleri İslam'ın paylaşım, barış ve hoşgörü dini olduğunu anlatacak.


 


Başkent Washington'da faaliyet gösteren Amerika İslami İlişkiler Komitesi "Dinler arası ilişkileri geliştirmek adına Ramazan, Müslümanların komşularına erişebilmeleri için etkili bir araçtır. Geliştirilecek insani ilişkiler sayesinde örnek İslamiyet'i doğru bir şekilde anlatmak lazım. Müslüman olmayan komşularımızı iftara davet edip iyi diyalog kurmalıyız. Elimizden geldiğince Ramazan ayı boyunca yardımlarımızı yapmaya çalışacağız." açıklamasını yaptı.

New York Din Hizmetleri Ataşesi Süleyman Duman ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı14 camide verilecek iftarlara diğer topluluklarda görev yapan din adamlarını da davet ettiklerini söyledi. Duman, iftarların insanlar arasındaki samimiyetin artması için çok önemli bir fırsat olduğunu bunu en iyi şekilde değerlendirerek başka dine mensup insanların iftara davet edilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin Doğu yakasında hizmet veren toplam 25 Türk Kültür Merkezi'nin (TCC) Kordinatörü Murat Kaval ise Ramazan ayı boyunca yapacakları iftar programlarında Ramazan ve İslamiyet'in barış ve hoşgörü dini olduğunu anlatılacaklarını söyledi. Kültür Merkezi tarafından verilecek olan iftarlara Amerika'nın önde gelen siyasi adamları başta olmak üzere dini liderlerinin davet edileceğini belirten Kaval, "Kültür merkezlerimiz bulundukları şehirlerde irtibatta oldukları bütün Amerikalılarla Ramazan birlikte vakit geçirecekler. Çünkü bu tarz yakınlaşmalar Müslümanlar hakkındaki önyargıları yıkıyor. Bu yıl da elimizden geldiğince birçok insana iftar verip İslam dininin güzelliklerini anlatacağız." diye konuştu.

New York Yabancı Gazeteciler Merkezi ise ABD'deki basın mensupları için Medine Mescidi ve Amerika İslam Konseyi'ni kapsayan bir gezi düzenledi. Amerikalı gazeteciler, Müslümanların Ramazan ayında neler yaptıklarını ve günlerini nasıl değerlendirdiklerini öğrenme fırsatı bulacak. Gezide imamlardan İslamiyet ve Ramazan ile ilgili bilgi alınacak.

ABD'de 6 ila 8 milyon Müslümanın yaşadığı tahmin ediliyor. California Üniversitesi'nin araştırmasına göre Amerikalıların yüzde 43'ü, İslamiyet hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olmadıklarından önyargılara sahip. (CİHAN)

Facebook

Youtube