YASED'in Yeni Başkanı İzzet Karaca Oldu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’in yeni başkanı Unilever Türkiye CEO’su İzzet Karaca oldu. YASED’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, iki yıl boyunca YASED Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak İzzet Karaca’nın görevine resmi olarak başladığı bildirildi. Açıklamada 30’ncu Genel Kurul’da seçilen yeni Yönetim Kurulu’nun 2 Mart tarihinde yaptığı seçimde iki yıldır YASED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Piraye Antika’nın aday olmadığı belirtilirken, seçim sonucunda, 15 kişilik Yönetim Kurulu’nda sekiz ismin değişmediği, yedi yeni ismin eklendiği kaydedildi.
Verilen bilgiye göre, listeye yeni giren isimler ise, İzzet Karaca(Unilever), Bülent Adanır(Akbank), Güldem Berkman(Novartis), Akın Kozanoğlu(Ergo Grubu), Galya Molinas(Coca-Cola Meşrubat), Can Suphi(BP Petrolleri) ve Serpil Timuray(Vodafone) oldu.

YASED Başkanı İzzet Karaca, açıklamasında “YASED Türkiye’nin en büyük 200 uluslararası yatırımcısını bünyesinde barındıran ve bugüne kadar çok önemli hizmetler vermiş bir dernek. Böylesine önemli bir derneğin yönetim kurulu başkanlığına gelmekten çok heyecanlı ve mutluyum. Çok güçlü bir yönetim kurulumuz var, birlikte hem Türkiye’nin daha ileri gitmesi hem de yatırım ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için çalışacağız” dedi.

İZZET KARACA KİMDİR?
İzzet Karaca 1954 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1977 yılında mezun olduktan sonra 1985 yılına kadar Koç Holding Ar-Ge Bölümünde Proje Müdürü olarak çalıştı.1985-88 yıllarında Otosan Sistem-organizasyon Departman Müdürü olarak görev yaptı.1988-91 yılları arasında Unilever Almanya International Audit Grup Müdürlüğünü sürdürdü. 1991 yılında 6 ay boyunca Portekiz ve Belçika’da iki ayrı Lever Europe projesinde çalıştı. 1991-1994 yılları arasında Lever Europe Kişisel Bakım Ürünleri Logistik Müdürlüğü, Lever Almanya Lojistik ve Ticaret Müdürlüğü ve Mannheim Fabrikası Ticaret Müdürlüğü görevlerinde bulundu.1994-97 arasında Algida Türkiye Ticaret Direktörlüğüne atandı. İlk genel müdürlüğünü 1997-98 yıllarında Unilever Baltıklar’da yaptıktan sonra, 98-02 yılları arasında Algida Türkiye Genel Müdürü olarak kariyerine devam etti. 2002 yılından beri Unilever Türkiye CEO’luğunu sürdüren Karaca, 2009 yılından itibaren de bu görevine ilaveten bölgedeki 12 ülkeden sorumlu başkan yardımcısı olarak Unilever Asya, Afrika ve Doğu Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulunda görev yapmaya başladı. Karaca, aynı zamanda Unilever’in küresel başkan yardımcılarından oluşan CEO Forum’un üyesi bulunuyor.(ANKA)

Facebook

Youtube