Avrupa Birliği'ne Üyelik Başvurunun 24. Yılı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin 14 Nisan 1987’de AB’ye yapılan üyelik başvurusunun yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, başvuruyu “Türkiye’nin AB yolculuğundaki tarihi adımlardan biri” olarak niteledi.
Egemen Bağış, Türkiye’nin üyelik başvurusunu, Avrupa Birliği yolculuğundaki “tarihi adımlardan biri” olarak nitelediği mesajında, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda, Avrupa Birliği katılım süreci Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en önemli çağdaşlaşma projesi olagelmiştir” dedi. Bağış şöyle devam etti:

“Türk demokrasi tarihinin en önemli liderlerinden Turgut Özal’ın da insanı merkeze koyan siyaset anlayışıyla sadece Türkiye'deki geleneksel devletçi zihniyetin gözden geçirilmesini sağlamamış, aynı zamanda 1987 yılında Avrupa Topluluğu’na tam üyelik başvurumuzu yaparak bu projeye yeniden can vermiştir.

Özal ta o dönemde müzakerelerde karşılaşılacak güçlükleri öngörerek, bu yolu ‘uzun ince bir yola’ benzetmiştir. Bizler de Avrupa Birliği sürecimize tarihsel bir eşik atlatan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde o ‘uzun ince yolda’ kararlılıkla ilerlemeye devam ediyoruz.”
Devlet Bakanı Bağış, mesajında “Vaktiyle Özal karşısında saf tutup, bugünlerde ona muhabbet beslemeye başlayanların, AB sürecimize de aynı desteği samimiyetle vereceklerini ümit ediyorum” dedi.(ANKA)

Facebook

Youtube