Fenerbahçe Taraftarı Takımına Sahip Çıktı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fenerbahçe tahvil ihracı için talep toplamayı dün tamamladı. 100 milyon liranın üzerinde talep olduğunu söyleyen Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan, “İlgi beklediğimizden daha yüksek oldu. Taraftarlar sürenin uzatılmasını bile talep etti” dedi.


 


FENERBAHÇE tahvilleri için 29 Şubat tarihinde başlayan talep toplama işlemi dün sona erdi. 50 milyon TL ile başlayan ihraçta talep 100 milyon liranın üzerine çıktı. Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan, “Fenerbahçe tahvillerine yoğun talep geldi. Gelen taleplerden dolayı süre uzatımı için Fenerbahçe Kulübü ve Deniz Yatırım olarak masaya oturduk. Ancak sürenin 5 Mart’a uzatılması sözkonusu değil. Tahviller borsada işlem göreceği için talepte bulunanların bu piyasadan alması mümkün” dedi.

Mevduata göre avantajlı
Fenerbahçe tahvilinin avantajlarına değinen Cafer Bakırhan, şunları söyledi: “Mevduatla karşılaştırırsak, stopajı daha düşük. Yüzde 10’luk bir stopaj söz konusu. Devlet tahvili ile karşılaştırdığımızda ise Fenerbahçe tahviline 1000 lira yatırım yapmış birisi 2’nci yılın sonunda 222 liralık bir faiz kazancı elde ederken, aynı dönemde aynı tutarı bir devlet tahviline yatırırsa sadece 168 lira bir para kazanacak. Aradaki fark kadar Fenerbahçe tahvillerinin getirisi olacak.”


Maaşımızı alamadık
İhraç edilecek tahvil tutarının 50 milyon TL’den başladığını hatırlatan Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, şöyle konuştu: “Taraftarların ilgisinden çok mutluyuz. Sadece Türkiye’de değil yurtdışından da Fenerliler tahvil almak istedi. Bize gelen mesajlar süreyi uzatmamız yönündeydi. Taraftarlar ‘Maaşlarımızı alamadık. Bir iki gün daha uzatın’ gibi mesajlar attı.”

Taraftar sahip çıktı
Taraftarların ilgisinden memnun olduklarını açıklayan Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, “Tahvil ihracını açıkladığımız günden itibaren taraftarlardan yoğun bir ilgi görüyoruz. Bize gelen istekler sürenin pazartesi gününe kadar uzaması yönündeydi. Fenerbahçeli taraftarlar ve iş dünyası kulübüne bir kez daha sahip çıktığını gösterdi. Bu bizim için çok önemli bir çalışmaydı. Umuyorum ki bundan sonraki sürede de bu başarışı devam ettiririz” diye konuştu.

Kamer: UEFA’nın kriterlerine en yakın Fenerbahçe
UEFA’nın 2013-2014’te uygulamaya alacağı mali kriterlere en yakın kulübün Fenerbahçe olduğunu vurgulayan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Cihan Kamer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Son iki sezonda yaşadıklarımız kulübü ekonomik olarak sıkıntıya soktu. Fenerbahçe’nin geleneklerinde hiçbir yöneticinin kulübe verdiği parayı geri isteme gibi bir durumu yoktur. Son 3 senedir öyle bir politika izliyoruzki, bir yandan bankalara borcumuzu ödüyoruz. Son iki senede, şampiyonluğu son maçta yitirdik. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmedik. Buralardan elde edeceğimiz bütün gelirler yaklaşık 60-90 milyon Euro arasındaydı. Bu kulübü belirli disiplinli bütçeyle yönetmeye gayret ediyoruz. Şampiyonluk hedefleriyle bütçelemeler yapıyoruz. 90 milyon Euro’yu elde edemediğiniz noktada bu sizi ekonomik olarak sıkıntıya sokuyor. Bizler buna rağmen kısa vadeli borçlarımızı yavaş yavaş ödedik.”

Koç: Yüzde 10 kurumsal satış hedefledik
ANA hedeflerinin yüzde 90 bireysel, yüzde 10 kurumsal satış olduğunu kaydeden kulüp Asbaşkanı Ali Koç, “Tüm taraftarlarımıza ve bu konuda yatırım yapan vatandaşlarımıza hitap eden bir yatırım aracı olduğunu düşünüyoruz. Fenerbahçeli sporcuların da tahvil talebinde olduğunu düşünüyorum. Çünkü sporcular da bizim kadar hassas oldukları için, bu süreçte bağlılık ve aidiyet duyguları arttığı için eminimki onlar da talepte bulunuyordur” dedi.

Denizbank personeli Fener forması giydi
FENERBAHÇE’nin halka açık şirketi Fenerbahçe Sportif A.Ş’nin tahvil ihracını gerçekleştiren Denizbank şubelerinde çalışanlar tahvil satışını Fenerbahçe formaları giyerek yaptı. Dün Türkiye genelinde bazı şubelerde şube çalışanlarının forma giymesi tahvil satın almaya gelen taraftarlar tarafından ilgiyle karşılandı. Denizbank şubelerinde çalışanları forma ve atkılarla gören yatırımcılar şaşırırken, banka çalışanları 2 Mart’ın talep toplama için son gün olduğunu son gün böyle keyifli bir çalışma yapma kararı aldıklarını belirtti.

Ceyhun KUBURLU - Esra SAHİCİ\\ Hurriyet

Facebook

Youtube