TADF Heyetinin Türkiye Turu Tüm Hızıyla Sürüyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve heyeti, Ankara’da resmi ziyaretlere devam ediyor. Ankara ziyaretine, Pazartesi günü Anıtkabir’i ziyaret ile  başlayan Heyet, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB’den Sorumlu Bakanı Egemen Bağış ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gulu ziyaret etti.


 


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun çalışmalarını takip ettiklerini belirtirek, Federasyona çok ciddi görevler düştüğünü belirtti. AB’den Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış’ta Amerika’da güçlü bir lobimiz olduğunu söylerek, Türkiyenin güçlü bir ülke haline geldiğini belirtti. Bağış, Türk Günü Yürüyüşü ve Festivalinin görkemli olmasını arzuladığını belirterek,sizlere çok iş düşüyoruz dedi.



Cumhurbaşkanı Gül” Yeni Yönetiminden Çok Ümidim Var”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TADF Başkanı Ali Çınar ve yeni yönetimini kutlar iken, sizlerin başarılı olacağı ümidini taşıyorum diye konuştu. Türk-Amerikan ilişkilerinin iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, Amerika ve Türkiyenin ortak çıkarlarının diğer hiç bir ülkede olmadığı kadar örtüştüğünü  dile getirdi. Gül, Amerika’daki Türk toplumunun birlik içinde çalışmasının önemine değinerek, milli konularda ortak hareket edilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Gül, Türk-Amerikan ekonomisinin istenilen düzeyde olmadığını belirterek, TADF’nin bu konuda çalışmasının faydalı olacağını sözlerine ekledi.

TADF Başkanı Ali Çınar, 60 günlük faaliyet raporunu sunar iken, Türk  Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun sadece yürüyüş ve festival ile yapmadığını belirterek,vatandaşlarımızın biraraya getirilmesi ve milli davalarda çalışmaların aralıksız yapıldığını belirtti. Çınar, Cumhurbaşkanı Abdullah  Gulu Mayıs ayında yapacakları Türk Haftası Festivali ve Yürüyüşüne davet etti.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Bülent Arıcı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’nın Amerika Büyükelçisi Francis Riccardione, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof Bahaeddin Yediyildız, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu dahil olmak üzere birçok üst düzey resmi ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeye devam edecek.

Facebook

Youtube