Borusan, ABD Pazarında Çelik Fabrikasıyla Büyümek İstiyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Borusan, ABD, Rusya ve Ortadoğu'yu yakın takibe aldı. CEO Agah Uğur, öncelikli hedeflerinin ABD'de çelik tesisi kurmak olduğunu söyledi.  Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, 'CEO'nun Ajandası' panelinde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, yurtdışında yatırım arayışına girdiklerini söyledi. Uğur konuşmasında demir-çelik sanayisine yönelik Amerika ve Ortadoğu bölgelerini hedeflediklerini dile getirdi.


 

Uğur, ABD'ye uzun süredir demir çelik ürünü ihraç ettiklerini, pazara yakın olmak için yatırım yapmanın gerektiğini kaydederek şu bilgileri paylaştı: "ABD'de çalışmalarımız sürüyor. Bu ülkede bir yatırım yapabiliriz. Ortadoğu ülkelerinde de benzer arayışımız var. Körfez Bölgesi de bu tür yatırımlar için uygun." Şu anda 3 farklı bölgede temaslarda bulunduklarını söyleyen Uğur, "Rusya'da önümüzdeki ay sonuçlanacak bir çalışmamız var. İş makineleri konusunda bir distribütörlük ağı kurmak istiyoruz" diye konuştu.

5 BİN 500 ÇALIŞAN
Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, bir holding yönetmenin portföy yönetmek anlamına geldiğini söyleyerek, "Bölgesel oyuncu olmak farklı bir durdum. Bizim 5 bin 500 personelimiz var. Bu dönem çevreye ve topluma katkıda bulunan şirketlerin dönemi olacak. Artık sadece kaliteli mal satan değil, kazandığını topluma yönlendiren şirketler bir adım önde olacak" dedi. Sabah

Facebook

Youtube