Citigroup, Akbank Hisselerini Satmaya Hazırlanıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Citigroup Akbank'daki yüzde 20'lik hissesini yüzde 10'un altına indirmeyi planladığını açıkladı. Bloomberg haber ajansının haberi geçtiği saatlerde Akbank da İMKB'ye konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu noktaların altı çizildi: Citigroup  söz konusu Basel III uygulamasına hazırlık amacıyla Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı almıştır. Citigroup'un Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı tamamen Basel III ile bağlantılı ve Citigroup'u ilgilendiren  teknik sebeplerden kaynaklanmaktadır. Citigroup Akbank'ın yüzde 20'sini 2007 yılında yaklaşık 3.1 milyar dolar ödemişti.


 


Akbank'ın borsaya gönderdiği açıklama şöyle: ''Bankamızın %20 oranında dolaylı ortağı olan Citigroup tarafından NewYork Borsası'na yapılan açıklamada Citigroup'un Akbank'taki hisselerinin bir bölümünü satmayı planladığı duyurulmuştur.  
Citigroup'un kararı Basel III uygulaması ile ilgilidir. Bankaların sermaye yeterlilik oranlarını düzenleyen Basel III uygulamasının devreye girmesiyle,  %10'un üzerinde pay sahibi olunan ve kontrol edilmeyen iştiraklere yapılan yatırımlar ana sermaye rasyosu (Core Tier I) hesaplamasında indirime tabi tutulacaktır.

Citigroup  söz konusu Basel III uygulamasına hazırlık amacıyla Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı almıştır. Citigroup'un Bankamızdaki hisse oranını düşürme kararı tamamen Basel III ile bağlantılı ve Citigroup'u ilgilendiren  teknik sebeplerden kaynaklanmaktadır.

Bankamız ortaklık yapısında bahsi geçen nedenle meydana gelebilecek değişikliğin  Bankamız mali gücü ve yönetimi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur ve Bankamızın karlı bir şekilde büyüme stratejilerinde herhangi bir değişikliğe neden olmayacaktır. '' (http://ekonomisayfasi.com)

Facebook

Youtube