Babacan Washington’da ABD’li İşadamlarına Seslendi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türkiye Yatırım Haftası" kapsamında ABD'de bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, başkent Washington'da işadamlarına seslendi. ABD Ticaret Odası'nın onuruna verdiği yemekte konuşan Babacan, Türkiye'nin bölgesinde yabancı yatırımcılar için bir ticaret merkezi haline geldiğini söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen yatırım haftasında Amerikalı işadamlarıyla bir araya gelen Babacan, uluslararası firmaların sadece iç pazara yönelik değil Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya gibi çok geniş coğrafyalara yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

Microsoft ve Coca-Cola’nın bölgedeki merkezlerinin Türkiye olduğunu hatırlatan Babacan, özellikle Coca-Cola’nın Hindistan dahil 92 ülkeyi Türkiye’den yönettiğine dikkat çekti. Türkiye ve ABD ilişkilerinde çok güçlü olduğunu, iki ülkenin bölgesel ve küresel birçok konuda ortak hareket ettiğini ifade eden Babacan, aynı başarının ekonomik ve ticari alanda gerçekleştirilemediğine vurgu yaptı. İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini kaydeden Babacan, TOBB ile ABD Ticaret Odası arasında yapılan işbirliğini sevinçle karşıladığını söyledi.


Babacan ayrıca Türkiye’nin Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nı tarihi bir adım olarak gördüğünü ve tam destek verdiğini belirterek bunun dışında kalmak istemediklerini söyledi.


HİSARCIKLIOĞLU ABD’Lİ FİRMALARI YATIRIMA DAVET ETTİ
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada Amerikalı firmaları Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti. Türkiye’nin çok dinamik bir özel sektörünün olduğunu ve son dönemde yurtdışından gelen yatırımların arttığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, en fazla yatırımın Avrupa ülkelerinden aldıklarını söyledi.


Amerikalı firmaların yatırım yapması halinde Türkiye’nin kendi dinamik iç pazarından faydalanmanın yanında Orta Asya, Karadeniz, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika dahil daha geniş bir bölgeye ulaşma imkanı da sağlayacaklarına vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’ye gelin ve istikrarlı, büyüyen ve talebi yüksek ekonomiden yararlanın.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Washington Temsilciliği'ni ziyaret etti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından karşılanan Babacan, burada Türk işadamlarıyla görüştü ve TOBB'un Washington'daki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Washington'daki temasları kapsamında ayrıca bazı Amerikan şirketlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek ve bu akşam ABD Ticaret Odası tarafından verilecek resepsiyona katılacak. Babacan, Washington'da G-20 toplantısı ile Dünya Bankası ve IMF bahar toplantılarına da iştirak edecek. (AA)

Facebook

Youtube