Fenerbahçeli Kadınlar CNN International'a Haber Oldu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Fenerbahçe'nin Türkiye Spor Toto Süper Lig 3. hafta karşılaşmasında cezası nedeniyle sadece bayan ve çocukların seyredebildiği Manisaspor maçı dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Sadece kadınlar ve çocukların izlediği Fenerbahçe-Manisaspor lig maçının ayrıntıları, ünlü Amerikan haber ajansı Associated Pres(AP) tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Ajansın haberinde, taraftarların Başkan Aziz Yıldırım’a verdiği desteğe de yer verildi.

Dünyanın en büyük 3 haber ajansı arasında yer alan AP’nin Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maçla ilgili geniş haberi, dünyadaki tüm basın organlarında yankı buldu. Haberde, futbol maçlarında seyircisiz oynama cezasının önüne geçilmesi amacıyla başlatılan uygulamayla, kadın ve 12 yaş altındaki çocukların maçı ücretsiz izleyebildiği kaydedilirken; Fenerbahçe-Manisaspor maçını 41 binden fazla kadın ve çocuğun izlediği vurgulandı. Maçın futbolcuların seyircilere verdiği çiçeklerle başladığı ve kadın taraftarların kadın polis memurları tarafından arandığı detaylarının da aktarıldığı haberde, kadın Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil’in "Bu gerçekten tarihi bir gün. Dünyada ilk kez, sadece kadınlar ve çocuklar bir futbol maçı izleyecek" şeklindeki sözleri de yer aldı. AP, Fenerbahçeli kadın taraftarların Başkan Aziz Yıldırım’ın resimlerinin bulunduğu tişörtlerle Aziz Yıldırım’a olan sevgi ve desteklerini gösterdiğini de Dünyaya aktardı.

TFF'DEN TEÅžEKKÃœR
Bu tarihi karara imza atan Türkiye Futbol Federasyonu ise internet sitesinden bir mesaj yayınlayarak, "Türk sporunda bir ilki yaşatan, futbol adına tüm güzelliklerimizi sahalara taşıyan, coşkularını ve tüm olumlu duyguları tüm ülkemize hissettiren kadınlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunarız" ifadelerine yer verdi.

BENİ GÖRDÜ KALESİNE ATTI
F.Bahçe'nin Manisaspor maçını izleyen isimlerden olan manken Berna Arıcı, eski sevgilisi Bilica için, "Beni gördü, kendi kalesine attı" dedi. Fenerbahçe Spor Yönetim Kurulu üyesi Yasemin Merçil'de maçtan sonra yaptığı açıklamada, son dakikada Semih Şentürk'ün ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü için, hakem Özgür Yankaya'ya atıfta bulunarak ''Ofsayttan anlamayan biz kadınların olmadığını herkes gördü,'' diye konuştu.

FENERBAHÇE'Yİ DIRDIR BİTİRDİ
Fenerbahçe'nin Manisaspor maçını sadece bayanlar ve 12 yaş altı çocukların izlemesi internette de esprili yorumlara neden oldu... İşte o espriler: Adamlar kaç haftadır kazanıyordu... Kadın dırdırı Fener'i bitirdi. Ben de bu vuvuzelayı ne bastırır diyordum... Tabii ki kadın çığlığı... Şimdi bu kadınlar eve gidip kocalarını dövmesin... Herkes kadınlara ofsaytı bilmezler der, ama hakem Özgür Yankaya ve yan hakemlerinden iyi bildikleri kesin. Bu arada bir bayan taraftarın stattaki televizyondan dizi izlemesi dikkat çekti.

BASINDAN SEÇMELER
BBC: Fenerbahçe sadece kadın ve çocuklara izin verdi.
La Gazzetta Dello Sport: Kadınların, futbol zaferi. Fenerbahçe-Manisaspor maçı sadece kadınlara özel.
Bild: Fenerbahçe erkekler olmadan 41 bin kadın ve çocuğa oynadı.
Record: Hangi fotoğraf daha güzel? Kadınların tribünde oluşturduğu görüntü muhteşem
Globo Esporte: Dünyanın en güzel cezası Saraçoğlu Stadında yaşandı.
Chronofoot: Türkiye Futbol Federasyonu, dünya futboluna örnek olacak bir karar verdi.
AP: Tribünler kadınlara kaldı.

Facebook

Youtube