Fenerbahçe USA Milli Maç İçin Stad Kapattı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Kimi sevgilisi için restoranı, sinemayı kapatır, kimi alışveriş için mağazayı. Ancak bu sefer durum farklı. Milli maç için stad kapatıldı.  A Milli Futbol Takımı'nın ABD turnesine çıkacağının duyulması ile en çok merak edilen konulardan biri maç biletlerine nasıl sahip olunacağı idi. 22 Mayıs'ta New Jersey, 26 Mayıs'ta Connecticut, 29 Mayıs'ta da Pennsylvania eyaletlerinde hazırlık maçı yapacak A Milli Futbol Takımı'nın maçlarına biletlerin nereden ve nasıl alınacağı uzun süre muamma olarak kaldı.

Stadlar kendi web siteleri ve Ticket Master üzerinden satış yapmaya başlamalarına rağmen, Türk toplumunda yeteri kadar duyuru yapılmadığı için satışlar beklenilenden daha yavaş ilerledi.

New Jersey'nin Harrison şehrindeki Redbull Arena ilk kez Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı ile uluslararası bir maça evsahipliğine hazırlanırken, Türk futbolseverleri cezbetmenin de yollarını arıyor. Sezonluk bilet satışlarını artırmak isteyen kulüp yöneticileri kombine biletleri 650 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçının biletlerini satmak için toplumun değişik kesimleri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Redbull, tanıtım ve pazarlama alanında Türk toplumuna ulaşmadaki sıkıntısını İşadamı Ekmel Anda'nın önerisi ile aştı. Redbull yöneticileri ile yapılan görüşmeler neticesinde stadta elde kalan 18 bin biletin hepsini Anda satın aldı. Aynı zamanda Fenerbahçe USA 2. Başkanı olan Anda, biletleri derneğin resmi sitesi www.fbusa.org adresinde satışa çıkarırken, bilet satmak isteyen tüm Türk dernek başkanlarına bir mektup yazarak, bilet satışı ile para kazanmak isteyen derneklere bilet vereceğini duyurdu. "Burdaki öncelikli amacımız sadece kendi derneğimizin para kazanması değildi. Türk toplumunda paraya ihtiyaç duyan her derneğin kalkınmasına destek olmaktı," diye konuşan Anda, "Bu biletleri hiçbir derneğe vermeden satışa sunmak ticari açıdan ne kadar mantıklı görünse de, bizim amacımız Türk Amerikan toplumumuzun gelişmesine katkıda bulunmak" dedi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu başta olmak üzere Galatasaray USA, Beşiktaş USA, İstanbul Spor gibi derneklere bilet verdiklerini hatırlatan Anda, bilet alanları da uyardı: "Biletlere posta ve gönderi ücretleri hariç 36 dolardan fazla para ödeyip almayın."

Biletlerin tek bir fiyattan ve adil olarak topluma ulaştırılması konusunda hassas olduklarının altını çizen Anda, kısa sürede Fenerbahçe USA web sitesini yenileyerek biletler için satışa hazır hale getiren Yönetim Kurulu üyesi Levent  Erdem'e teşekkür etti. Web sitesinde bilet satışının devam ettiğini belirten Anda, milli maçın klüpler üstü olduğuna vurgu yaptı.

Maç biletierinin yanısıra sekiz adet de loca, milli maçı özel localardan seyretmek isteyenler için ayrıldı. Sınırlı sayıdaki localara büyük ilgi olduğunu söyleyen Anda, A Milli Takımı New Jersey'de 25 bin kişinin kırmızı-beyaza boyadığı bir stadta ağırlamaktan gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.



 

 

Facebook

Youtube