Aziz Yıldırım'dan Lefter'e Veda Mektubu

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hastaneye kaldırılmadan önce kendisine bir mektup yazan ve hakkını helal etmesini isteyen unutulmaz efsane oyuncu Lefter Küçükandonyadis’e cevaben bir mektup yazdı. Lefter henüz hayattayken yazılan ancak kendisine ulaşatırılamayan bu mektubu, Lefter Küçükandonyadis’in Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki cenaze töreninde, Başkan Yıldırım'ın kardeşi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım okudu. Başkan Yıldırım mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Hayatımızın farklı noktalarında, farksız bir inançla gönülden bağlandığımız renkler bizi bir araya getirmişti.
Şimdi geriye dönüp bakınca, 2005’teki o maçı hatırlıyorum Lefter Ağabey. Aslında daha da çok maç öncesini… Taraftarlarımız, seni, Efsane Özel Ödülü’ne layık görmüştü; tribünleri birlikte selamlamıştık.

Bugün ise birlikte değiliz, maalesef.

Elimden gelse yine yanında olurdum, sarı lacivert atkınla, bize tarihimizden anılar anlatmanı isterdim, yine…

104 yıllık tarihin ötesine geçmiş, her rengin idolü bir isim olmanla hep gurur duydum; yeşil sahadaki mucizelerine yetişememiş gençlerin, ’Ver Lefter’e Yazsın Deftere’ sözleriyle seni bugün dahi yaşıyor olması ise mutluluğum oldu.

Rekorların, birbirinden güzel gollerin, camiamıza yaşattığın sayısız zaferler… Bunların hiçbiri değil, bizim gururumuz olmanın en temel sebebi. Saha dışına taşıdığın büyük Fenerbahçe sevgin bizi bir adım daha yaklaştırdı sana.

Bugün birlikte değiliz maalesef.

Sana olan saygımız, sevgimiz ise değişmedi; duygularımız ise daha yoğun…

Fotoğrafını ve mektubunu aldım. İyi dileklerin ve duaların için teşekkür ederim.

Fenerbahçe’ye hizmet etmek her ne şekilde ve nerede olursa olsun benim için en büyük onur. Fenerbahçe için yapmamız gereken çok şey var; senin de Fenerbahçeli yeni nesillere anlatacak daha çok anın olmalı…

Umarım, yine bir maç öncesi birlikte çıkarız sarı lacivert tribünlerin önüne… Sen yine Sarı Lacivert atkını takarsın, ben de seninle birlikte bir kez daha adım atarım yeşile…

Hakkını helal et demişsin Lefter Ağabey, Türk Futbolu’nun Ordinaryusu’na hakkım helal olsun...

Aziz YILDIRIM
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı"

Facebook

Youtube