Genç Türk Kemancı Carnegie Hall'de Çalacak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Florida State University tarafından, Eylül ayında Amerika’da düzenlenen yarışmada Türk keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile birlikte, New York'da bulunan dünyanın en prestijli konser salonu Carnegie Hall’de konser vermek için seçildi. Göker ve Jenkins, 2 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleşecek konserde dünyaca ünlü bestecilerden keman ve piyano için bestelenmiş sürpriz bir repertuar sunacak.

Dünyaca ünlü müzik eleştirmenlerinin bulunacağı akşamda, Göker ve Jenkins, farklı ve sürpriz bir repertuarla seçkin klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak. İkili, aynı zamanda konserde dinleyiciler arasında olacak dünyaca ünlü Pulitzer ödüllü Amerikalı kadın besteci Ellen Zwilich’nin bir bestesini de icra edecek.

Eleştirmenlerce “Kemanın Yeni Divası” olarak nitelendirilen Göker, bir Türk sanatçı olarak klasik müzik dünyasında üstün başarılar elde etmenin gururunu daha fazla yaşadığını ifade ediyor. Göker’e göre sanatındaki başarının sırrı, disiplinli çalışma, titiz araştırma olduğu kadar, doğup büyüdüğü ve her yıl ziyaret ederek duygularını beslediği Türkiye coğrafyası. Bu konserin hemen ardından Türkiye'ye gelecek olan ikili, 9 Mayıs 2011 tarihinden itibaren birçok ili kapsayan geniş bir turneyle Türkiye'deki klasik müzik tutkunları ile buluşacak.

Carnegie Hall konserinde Florida State University’yi temsil edecek olan  Burcu Göker, halen bu üniveristede oda müziği ve keman dersleri veriyor. Ayrıca üniversitenin yaylı çalgılar dörtlüsü olan “Eppes String Quartet”de ve Tallahassee Senfoni Orkestrası’nda 1. kemancı olarak konserler veriyor.

Facebook

Youtube