İstanbul'da Caz Rüzgarı Başlıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
İstanbul Caz Festivali kapsamında Dianne Reeves, Natalie Cole, Randy Crawford’un aralarında yer aldığı caz müziğinin en önde gelen kadın sesleri hafta boyunca İstanbul’da gerçek anlamda caz rüzgarı estirecek. İstanbul Caz Festivali’nde Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı “Mujeres de Agua” yani “Suyun Kadınları” başlıklı 15 Temmuz’daki konserinde, festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacağı belirtildi.

12 Temmuz Salı akşamı saat 21.00’de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek “Sing the Truth” gecesinde caz, folk, R&B, gospel ve blues dünyasından büyük kadın şarkıcıların güçlü şarkıları yeniden hayat bulacak. Yıldız vokaller Batı Afrika müziğini R&B, caz ve funk ile buluşturan Angelique Kidjo, Grammy ödülünü üst üste üç kere almayı başaran tek kadın caz vokalisti olan Dianne Reeves ve 2003’teki ilk albümünden bu yana büyük ilgi toplayan Lizz Wright, bu özel konserde Afro-Amerikan kadın şarkıcı geleneğini parlak bir performansla sahneye taşıyacaklar. Konserde, kısa süre önce yaşama veda eden efsanevi kadınlar, Miriam Makeba, Abbey Lincoln ve Odetta’nın yanı sıra Billie Holiday, Lauryn Hill, Tracey Chapman ve Aretha Franklin gibi Afro-Amerikan kadın şarkıcı geleneğinin önde gelen isimlerinin parçaları seslendirilecek. Kadın vokallerin “all-star” kadrosuna, piyanoda Geri Allen, davullarda aynı zamanda projenin müzik direktörü de olan Terri Lyne Carrington, basta James Genus ve gitarda Romero Lubambo eşlik edecek. “Sing the Truth” projesi daha önce 2008 yılında 15. İstanbul Caz Festivali kapsamında yer almış ve Dee Dee Bridgewater, Stacey Kent, Raul Midon ve Sibel Köse gibi isimler Nina Simone’un unutulmaz parçalarını seslendirmişti.

RANDY CRAWFORD VE NATALIE COLE UNUTULMAYAN ŞARKILARIYLA
İstanbul Caz Festivali seyircilerinin sabırsızlıkla beklediği ve pop-caz sahnesinin en sevilen ikililerinden olan Randy Crawford ve Joe Sample ile dünyanın en iyi caz şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Natalie Cole,13 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Açık Hava Sahnesi’ne konuk oluyor. İki bölümden oluşacak bu mükemmel caz gecesi, Randy Crawford ve Joe Sample’ın ardından, Natalie Cole’nin konseriyle devam edecek. Pop, caz ve R&B’nin mükemmel bir karışımını sunduğu eşsiz vokal tekniğiyle dikkatleri çeken bir sanatçı olarak kabul edilen Randy Crawford, müzik kariyerine 1960’ların sonunda, Quincy Jones ve George Benson gibi büyük isimlerle ve ardından da Joe Sample’ın “The Crusaders” grubuyla şarkı söyleyerek başladı. Pop-caz sahnesinin en önemli isimlerinden, Amerikalı piyanist Joe Sample ise Miles Davis, Tina Turner, Marvin Gaye, George Benson ve B.B. King gibi dünyaca ünlü isimlerle birlikte çalıştı. Crawford ve the Crusaders'ın yolları aradan geçen 30 yıl içinde farklı projelerde yeniden kesişti. Sample ve Crawford, son olarak 2009 yılında “No Regrets” isimli albümleri ile bir kez daha hayranlarıyla buluştu. 30 senelik bir aradan sonra yeniden yolları kesişen ve beraber iki albüm çıkaran Crawford ve Sample, 14. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’ne de konuk olmuş ve seyirciden büyük alkış almışlardı.

Gecenin ikinci bölümünde albümleri 50 milyondan fazla satan, şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu, Türkiye'de de çok sevilen bir popüler müzik ikonu olarak görülen Natalie Cole sahneye çıkacak. Cole, Unforgettabl- With Love adlı albümüyle altı, 2009 yılında yayımladığı Still Unforgettable albümüyle de iki Grammy ödülü kazanmıştı. Babası Nat King Cole’la düet yaptığı “Unforgettable” ve ustalıkla yeniden yorumladığı “Pink Cadillac” adlı şarkılarıyla unutulmaz sesler arasına giren Cole’ün, umut ve aşk dolu şarkılarıyla Açık Hava sahnesinde mükemmel bir konsere imza atacağı belirtiliyor.

SUYUN KADINLARI KONSERİ
İstanbul Caz Festivali’nde Akdenizli usta kadın sanatçıların aynı sahnede buluşacağı “Mujeres de Agua” yani “Suyun Kadınları” başlıklı konserin, Festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacağı belirtiliyor. Akdenizli 6 usta kadın sanatçı, modern flamenkonun öncülerinden kabul edilen, yapımcı, besteci ve gitarist Javier Limón’un şarkılarına getirdikleri çarpıcı yorumlarıyla, 15 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de,Emirates sponsorluğu ve Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle, Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverle eşsiz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor. Konserde, Brezilya, Afrika-Küba müzikleri ve caz gibi türleri de kapsayan geniş yelpazeye sahip Javier Limón’un şarkılarını yorumlayacak şarkıcılar arasında, etkileyici performansı ve buğulu sesiyle tanınan ünlü İspanyol sanatçı Buika, Türkiye’deki en güçlü seslerden biri olan Aynur, vokalleriyle dikkat çeken La Shica ve Sandra Carrasco, Yunanistan’dan Glykeria ve İsrail’in en önemli kadın vokalistlerinden Rita da yer alıyor. Buika, Yasmin Levy, Mariza gibi usta sanatçıların prodüktörlüğünü de yapan ve son dönemlerde Paco de Lucia ile çalışan Javier Limón aldığı beş Latin Grammy’siyle İspanya’nın en saygın sanatçılarından biri olarak tanınıyor. Limón’un prodüktörlüğünü üstlendiği bir başka önemli albüm ise Latin Amerikan müziğinin iki efsanevi ismi Bebo Valdés ve Diego el Cigala’nın Lágrimas Negras albümü olmuştu.(ANKA)

Facebook

Youtube