BTF'den Volkan Konak'a Örnek İnsan Ödülü

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
North Carolina'da kurulu Türkiye’ye Köprü Vakfı (Bridge to Türkiye Fund – BTF) tarafından ünlü sanatçı Volkan Konak’a BTF Spirit of Humanity (Örnek İnsan) özel ödülü verildi. 2011 yılında TRT ve Kelebek mecmuası tarafından En İyi Türk Halk Müziği Erkek Sanatçısı ödülleri verilen Kuzeyin Oğlu’na geçtigimiz Cumartesi akşami bir yeni ödül de BTF’den geldi. Halka mal olmuş bir sanatcı olarak, sahne haricindeki cömert sosyal sorumluluk girişimleri ile de yakından tanınan Volkan Konak, ABD’den Türkiye’ye yardım ileten Vakıf tarafından sanat elçisi olarak tanındı.

Kuzeyin Oğlu, Kuzey Karolina’daki ödül gecesinde örnek bir kurum olarak nitelendirdiği Türkiye’ye Köprü Vakfı ile Türkiye’nin yardıma muhtaç çocuklarına bir kez daha destek sağlamış oldu. Gecede Volkan Konak ile sevenleri bir araya gelerek hem kendisi ile yakından tanışma fırsatı buldular, hem de Türkiye’deki çocuklar için 26 bin dolar yardımda bulunarak Türkiye’yi unutmadıklarını bir kez daha kanıtladılar ve bunun mutluluğunu yaşadılar.

Amerika’lı Türkleri bir araya getiren gecede Volkan Konak konuk sanatçı olarak hayal ortaklığını paylaştığı sevenleri ile güzel bir gece geçirdi ve toplanan bağışlarla bir çok yardıma muhtaç çocuğun daha burslanmasına vesile oldu. Volkan Konak’ın türküleri ve şarkıları ile sahneye gelen Mozaik müzik grubu Volkan Konak ile birlikte bu güzel geceye ayrı bir renk kattı.

Volkan Konak, bu yıl 50 tane öğrenciye burs vermenin bahtiyarlığını yaşıyor. Geçen yıl 35 olan öğrenci sayısını, bu yıl 50’ye çıkardı. Hedefim 100 öğrenci diyen Konak, ileriki yıllarda da tüm gelirini eğitime bağışlayacağını söylüyor. ‘Biriktirdiğin senin değil, paylaştığın senindir.’ Yunus Emre’nin bu güzel sözünden hareketle, ‘dünyaya el gibi çıplak geldim, el gibi çıplak gideceğim’ diyor kuzeyin oğlu. Bu öğrencilerin 30 tanesi Üniversitede okuyor, diğer 20 tanesi doğduğu kasabada babasını kaybetmiş çocuklardan oluşmakta. ‘Bu çocuklar, bizim çocuklarımız. Onların babası olamam ama ağabeyleri, amcaları olabilirim’ diyor, müziğin ve aşkın şövalyesi Volkan Konak. Kaynak: Resim ve Haber: www.alaturkaonline.com

Facebook

Youtube