Yunus Emre Oratoryası 54 Yıl Sonra ABD’de

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Yunus Emre'nin çağları, sınırları aşan hümanizmi ve evrensel hoşgörü mesajı, Ahmet Adnan Saygun'un ''Yunus Emre Oratoryosu'' ile ABD'li sanatseverlerle buluşuyor.  Devlet Opera ve Balesi(DOB) Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen şefliğindeki Türksoy Senfoni Orkestrası ve Amerikan Jonathan Griffith Singers Topluluğu, eseri 23 Nisan'da New York, 25 Nisan'da da Washington'da seslendiriyorKonserle birlikte Yunus Emre Oratoryosu, 54 yıl sonra ikinci kez Amerika kıtasına taşınıyor

 
''Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz'' felsefesi ile çalışmalarını yürüten Türksoy Orkestrası'nın şefliğini Rengim Gökmen yapıyor. Türksoy'a üye ülkelerin müzisyenlerinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ekibi de yer alıyor
 
YUNUS EMRE ORATORYOSU 
Müzik bilimcisi ve devlet sanatçısı Ahmet Adnan Saygun'un alanında ilk ve en bilinen eseri olan Yunus Emre Oratoryosu, 1946'da Ankara'da, 1 yıl sonra iki kez Paris'te, 1958 yılında da Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümü dolayısıyla New York'ta, ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirildi.
 
TÜRKSOY SENFONİ ORKESTRASI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Türksoy üyesi 8 farklı ülkeden genç sanatçıların yer aldığı, Türksoy Gençlik Oda Orkestrası'nın bir araya gelerek oluşturduğu Türksoy Senfoni Orkestrası, ilkleri gerçekleştirmek üzere Eskişehirde çalışmalarına başladı.
 
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Rengim Gökmen yönettiği 80 kişilik orkestrada, Esin Talınlı, Ferda Yetişer, Şenol Talınlı, Tuncay Kurtoğlu solist olarak yer alıyor. (A.A)

Facebook

Youtube