Amerikan Televizyonlarında İlk Türk Yemek Programı Başlıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Washinton, DC ve çevre eyaletlerde yayın yapan televizyon kanalı WETA, ilk kez Türk yemeklerinin yapımına yer veren bir program başladı. New York doğumlu Müge Karslı tarafından hayata geçirilen Feast Delight isimli program ilk kez 15 Eylül'de 2011'de ekranlara geldi. Her gün saat 11.00am'de Türk mutfağını seyircilerine tanıtan Karslı'nın programı şimdiye dek 25 eyalette gösterildi ve gösterilmeye devam ediiyor.  




Texas, North Carolina, Florida, New Jersey, Illinois, Oklahoma, Kentucy, Kansas, Michigan, California gibi eyaletlerde seyredebilen program Washington, DC bölgesinde 9 Ocak'tan itibaren gösterilmeye başlandı. Virginia ve Maryland eyaletlerinde de seyredilebiliyor. Public Broadcasting Service (PBS)'e bağlı 354 TV kanalından biri olan WETA, haftada 1.3 milyon seyirciye ulaşıyor. Televizyon kültürel, tarihi, haber ve çocuk programlarına ağırlık veriyor. George Mason University uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olan Karslı, 2003'ten beri profesyonel yönetici olarak bir şirkette görev yapıyor. Daha önce CNN, Washington Post, Travel Agent gibi kurumlara da haber olan Karslı, küçük yaşından itibaren annesinden öğrendiği Türk yemeklerini Amerikalılara öğretiyor.


Kendi çabaları ile programı hazırlayan Karslı'ya destek olan kurum sayısı henüz fazla yok. Eşi Kağan Karslıoğlu'nun sahip olduğu IIT Travel and Tours'un yanı sıra Klever Kids,  DKivanc Studio ve Turkish American Television (TATV) sponsorlar arasında.


Karslı'nın yemek programının saatlerini burdan http://www.weta.org/tv/programsatoz/program/80585 öğrenebilirsiniz.

Facebook

Youtube