ABD Dışişleri Bakanlığı Türkçe Twitter Hesabı Açtı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Türkçe Twitter Hesabı Açtı. @ABDTurk sayesinde Türkçe de ABD Dışişleri Bakanlığı‘nın Twitter hesabı bulunan 10 dile katıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Arapça, Çince, İngilizce, Farsça, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Urduca “Twit” ediyor. Eğer ABD‘nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone‘ye Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili soru sormak istiyorsanız bugünden itibaren @ABDTurk hesabına gönderebilirsiniz.

Büyükelçi 31 Ocak‘ta saat 16‘da bir saat süreyle sorularınızı yanıtlayacak. ABD Dışişleri Bakanlığı Türkçe Twitter Hesabı Açtı. @ABDTurk sayesinde Türkçe de ABD Dışişleri Bakanlığı‘nın Twitter hesabı bulunan 10 dile katıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Arapça, Çince, İngilizce, Farsça, Hintçe, Portekizce, Rusça, İspanyolca ve Urduca “Twit” ediyor.

Amerika‘nın Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone,‘\"@ABDTurk‘ün ABD Dışişleri Bakanlığı‘nın dijital diplomasi kervanına katılması, Türkiye‘yle ilişkilerimize verdiğimiz büyük önceliğin altını çiziyor. Her zaman Türk halkına bilgi verme ve onlarla iletişim kurma yollarımızı genişletme yolları arıyoruz,‘\" diye konuştu.

Türkiye‘deki Amerikan Büyükelçiliği Facebook, Twitter ve YouTube aracılığıyla iletişim ağını genişletme çabasını sürdürüyor. @ABDTurk‘ün açılışı nedeniyle ABD‘nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, 31 Ocak Salı günü Türkiye saatiyle 16:00‘da Türk-Amerikan ilişkileriyle ilgili soruları Twitter üzerinden yanıtlayacak. Twitler bir saat sürecek. Büyükelçilik, soruları bugünden başlayarak @ABDTurk veya http://twitter.com/USEmbassyTurkey adreslerinden kabul etmeye başlıyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sosyal medyayla iletişimi hızlandırıyor. Amerikalı diplomatlar mesajlarını Twitter’la  dünyaya duyurmaya başladı. Obama yönetimi 2012 Ocak ayını 21’nci Yüzyıl Teknolojisi Ayı” ilan etmişti. Türkçe Twitter sitesinin başlatılması da bu çabanın bir parçasını oluşturuyor. (Hülya Polat, VoA News)

Facebook

Youtube