Tren Tarihi Gardan Son Kez Hareket Etti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Haydarpaşa Garı'ndan, yaklaşık 2 yıl süreceği söylenen yüksek hızlı tren çalışmaları nedeniyle, şehirlerarası son tren dün saat 23.30'da kalktı. Yolcular bu durumdan habersizdi ancak farklı gruplar protesto amacıyla garda bekledi. Garın bir daha açılmayacağını düşünen eylemciler arasından 3 kişi trenin önüne yatarak hareketini engellemeye çalıştı.


 


İstanbul-Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle yapılacak çalışmalar kapsamında Haydarpaşa Tren Garı'nda dün son seferler yapıldı. Son tren olan Fatih Ekspresi saat 23.30'da Haydarpaşa Garı'ndan Ankara'ya hareket etti. Yolcuların bir kısmı bu durumdan habersizdi ancak haberdar olanlar da bir daha tren yolculuğu yapamayacak olmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Fatih Ekspresi hareket etmeden önce, farklı gruplar eylem yaparak durumu protesto etti. Türkiye Komünist Partili(TKP) bir grup pankart ve dövizler açarak, garın bir daha trenlere açılmayacağı düşüncesiyle eylem yaptı. Haydarpaşa Garı ile ilgili yazılmış olan şiirleri okuyan grup, basın açıklaması ile protestolarını sürdürdü.

Bir başka grup ise raylara inerek trenin hareketini engellemeye çalıştı.

Yolcu olmamasına rağmen son trenin kalkışını görmek için gara gelenler de vardı. Adem Yaralı isimli bir vatandaş, Haydarpaşa Garı'nın bir daha şehirlerarası tren yolculuğuna açılmayacağını düşündüğünü, son trenin kalkışını görmek için gara geldiğini söyledi. Bazı yolcuların ise hatıra olarak hat tabelalarını aldığı görüldü.
 

Facebook

Youtube