Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu Çalışmalarına Başladı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Halk danslarımızı çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulayarak Türk kültür ve sanatını doğru bir şekilde tanıtmayı amaçlayan "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu ilk provasını yaptı. Halk danslarımızı çağdaş sanat anlayışına dayanan bir yorumla uygulayarak Türk kültür ve sanatını doğru bir şekilde tanıtmayı amaçlayan "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu ilk provasını yaptı.


 


ABD’de yaşayıp halk dansına gönül verenler "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu’nda buluştular. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ön toplantıda birbiri ile tanışma ve kaynaşma fırsatı bulan topluluk, Cumartesi sabahı saat 11’de Radyo Türküm Stüdyoları’nda bir araya gelerek, halk dansları eğitmeni Ahmet Eker önderliğinde ilk provasını yaptı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

İlk provada temel adım, koordinasyon, ritim ve esneklik çalışmaları yaptıklarını belirten "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu’nun eğitmeni Ahmet Eker 3 saatlik provanın ardından Radyo Türküm muhabirine verdiği demeçteEkibin ruhu, duruşu ve karakteri kesinlikle düşünülen amaca uygun bir doğrultuda” diye konuştuKatılmak isteyenlerin hala başvuruda bulunabileceklerini vurgulayan Eker, “Bu kurum gönüllülük esasına dayandığı için 15 yaş üstü her gönüllü katılabilir fakat biz kemik kadro ile ilerlediğimiz sürece; 6 ya da 7 hafta sonra başka birisi gelmek istediğinde, onun sahneye çıkma süresi uzun sürecek. Bizim koreografimiz kendi çalışma sistemiz içerisinde gelişeceği için, aramıza geç katılan bir dönem koreografiye yabancı kalacak. Bu yüzden gruba katılmak isteyenlerin zaman kaybetmeden çalışmalarımıza gelmelerini tavsiye ederim” diye ekledi.
“MÜKEMMEL BİR GÜNDÜ”

6 yıllık halk dansları geçmişi olan Seniha Gökhan, ilk provanın ardında grubunun son derece uyumlu olduğunu gözlemlediğini söylerken “Güzel bir atmosfer yakaladığımızı düşünüyorum. Bunda eğitmenimizin rolü büyük. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye kaydetti. Seniha Hanım ile aynı fikirde olduğunu belirten Songül Pamuk, ilk provanın çok verimli geçtiğini düşündüğünü söylerken, eğitmen Ahmet  Eker’in çok sabırlı oluğunu ve kimseyi incitmemeye büyük özen gösterdiğini düşündüğünü vurguladı. Provanın ardından halk dansları hakkında daha çok fikir sahibi olduğunu söyleyen Çiğdem Owen ise “Şu anda kendimi çok rahatlamış hissediyorum. Bence mükemmel bir gündü” diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu’nun ilk provasına gelenler 3 saatlik bir çalışmanın ardından mutlu bir şekilde Radyo Türküm Stüdyoları’ndan ayrılarak önümüzdeki Cumartesi günü aynı saatte buluşmak üzere sözleştiler.

İlk gösterilerini 29 Ekim’de gerçekleştirmeyi planlayan "Yeditepe Anadolu" Radyo Türküm Halk Dansları Topluluğu’nun faaliyetlerini “Yeditepe Anadolu” (www.facebook.com/yeditepeanadolu) adlı Facebook sayfasından, www.radyoturkum.com adresinden ve topluluğun oluşum aşamasında olan internet sitesi www.yeditepeanadolu.com adresinden takip ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. (TurkishLifeNews)

Facebook

Youtube