Gazeteci Behzat Barış New York'tan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Gazeteci Behzat Barış’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Türkiye’ye gönderildi. Önceki gün vefat eden Birleşmiş Milletler’de (BM) en uzun süreli görev yapan gazeteci Behzat Barış’ın (95) cenazesi, Türkiye’ye gönderildi. Barış’ın cenazesi önce, BM karşısındaki Türkevi’nin otoparkına getirilerek bir anma töreni düzenlendi. Buradaki informal anma töreninin ardından cenaze, Brooklyn’deki Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazını takiben, defnedilmek üzere, Türk Hava Yolları’nın akşam uçağı ile, İstanbul’a gönderildi.

Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek olan Barış, BM’de, ilk Genel Sekreteri Norveçli Trygve Halvdan Lie hariç bütün Genel Sekreterler döneminde çalışarak, 45 yıllık gazetecilik geçmişiyle, bu kuruluşta görev yapan en kıdemli gazeteci olarak biliniyor.

Osmanlı’da doğdu, Cumhuriyet’le büyüdü

Osmanlı döneminde doğan, Cumhuriyet’le yetişen 1918 İstanbul doğumlu usta gazeteci Barış, Tasvir-i Efkar gazetesinde göreve başladı. 1954 yılında Anadolu Ajansı’nın ‘Köşk Muhabirliği’ görevinde bulunduğu sırada, dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı yakından takip etti. Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1997 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödül’üne layık görülen Barış, Galatasaray Lisesi’nin verdiği 50. yıl üyelik beratı ve madalyasına da sahipti.

Bir dönem, BM Muhabirleri Derneği’nde (UNCA) Başkanlık görevinde bulunan ve Turkish Journal’ın Yayın Danışmanlığı’nı da yapan Barış, iyi derecede Rumca, Fransızca ve İngilizce konuşuyordu.

Sarı basın kartı sahibi gazeteci Barış, emekli olmadan önce Cumhuriyet Gazetesi’nin BM Temsilciliği’ni yaptı.NEW YORK (TURKISH JOURNAL) / Foto: TurkishNY

Facebook

Youtube