Yahoo'nun Kurucusu Jerry Yang İstifa Etti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Yahoo'nun kuruculardan Jerry Yang tüm görevlerinden istifa etti. Stratejik bir yeniden yapılanma çabası içinde bulunan internet portalı Yahoo!'nun kurucularından Jerry Yang, şirketin yönetim kurulundan ve diğer tüm görevlerinden istifa etti. Bilişim grubu ile yatırımcıları arasındaki ayrılığı iyice ortaya çıkaran istifasını açıklayan Yang, "Çalışmalarımı Yahoo! dışında sürdürmemin zamanı geldi" ifadesini kullandı.

Grubun 2008'de Microsoft tarafından satın alınmasına karşı çıkmasıyla tanınan Yang, Ocak 2009'da "Yahoo!'nun şefi" unvanı ile çok güçlü etkisini muhafaza ederek şirketin genel idaresinin dışında bırakılmıştı.

Jerry Yang 1995'te David Filo ile Yahoo!'yu kurmuş ve bu tarihten beri aralıksız şirketin yönetim kurulunda bulunmuştu. Yang, 2007 ve 2009 arasında şirketin başkanlığını üstlenmişti.

Yahoo! şirketi, Yang'ın, Yahoo Japonya ve Çin Alibaba grubunun yönetim kurullarındaki görevlerinden de ayrıldığını bildirdi. Birçok uzmana göre, Amerikan şirketinin bu iki Asyalı ortağı, grubun değerinin en büyük kısmını oluşturuyor.

Uzmanlar, Jerry Yang'ın istifasının, geçen yazdan beri yeniden yapılanma içindeki şirketi "stratejik seçeneklerini değerlendirmesinde daha özgür ellerin eline geçmesini" sağlayacağı yorumunu yapıyorlar. AA

Facebook

Youtube