Beyaz Saray'ın sosyal medyadan sorumlu personeline yönelik gerçekleştirildiği belirtilen siber saldırılan arkasında bir Türk hacker grubunun olduğu öne sürüldü. Beyaz Saray, şu günlerde personeline yönelik gerçekleştirilen 'hack'lenme iddiaları ile çalkalanıyor. Adli uzmanlar tarafından ortaya atılan iddiaya göre, bu siber saldırıların arkasında ise bir Türk hacker grubunu bulunduğu ifade ediliyor. İddia ilk olarak, ABD 'nin önde gelen dijital strateji yayınlarından NextGov'da ortaya atıldı. ‘1923Turk-Grup’ adlı Türk hacker'ların arkasında olduğu söylenen siber saldırılarda, Beyaz Saray çalışanlarının e-posta hesaplarına hacker'lar tarafından erişim sağlandığı ifade ediliyor. Söz konusu siber saldırılara maruz kalan personelin ABD Başkanı Barack Obama’nın sosyal medya stratejisinden sorumlu olduğu açıklanırken, bu üç çalışanın Gmail adreslerine korsan yollarla erişim sağlandığı da söylentiler arasında.
HEDEFTE OBAMA'NIN SOSYAL MEDYA HESAPLARI MI VARDI?
Bilindiği üzere ABD Başkanı Barrack Obama, sosyal medyayı en aktif kullanan hatta seçim kampanyalarının büyük bir bölümünü Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden yürüten siyasi liderlerin başında geliyor. Hacker’ların da bu doğrultuda, personelin e-posta bilgileri ile Twitter bilgilerine kadar ulaşmış olabileceği belirtiliyor. Kaldı ki Obama'nın Twitter'da 34 milyonun üzerinde takipçisi olduğu göz önünde bulundurulursa, olası bir siber saldırıda yaşanabilecek kaosu hayal etmek bile oldukça güç. Geçtiğimiz aylarda prestijli haber ajansı AP'nin ele geçirilen sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan; "Beyaz Saray'a saldırı, yaralılar var." asparagas haberi, ABD borsalarının kısa bir süre içerisinde dibe vurmasına yol açmıştı.
'SeRDar' İSİMLİ BİR KULLANICIDAN ŞÜPHE EDİLİYOR
Üstelik Mashable sitesindeki diğer bir iddiaya göre ise bahsi geçen bu üç Beyaz Saray personelinin haricinde, 10'dan fazla çalışana da virüslü bağlantılar içeren e-postalar gönderildiği ve bu yollarla personellerin sosyal medya hesaplarına ait kullanıcı adı ve şifrelerini girmelerini gerektiren yanıltıcı içerikler sunulduğu belirtildi. Yine aynı sitede yer alan bir bilgiye göre, saldırıların arkasında ‘SeRDar’ kullanıcı isimli İslami aktivist yer alıyor. Mashable’a konuşan CrowdStrike İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Adam Meyers, “SEA’nın uyguladığı yöntemlere baktığınız zaman, Beyaz Saray’ı, İslami ideoloji eğilimli bir amaca işaret eden bir takma adla hedef almak, Türkiye ’deki bir hacktivist grup tarafından gerçekleştirilmesi mümkün görünüyor” yorumunda bulundu.
REUTERS'IN HACK'LENEN HESABINDAN ESAD YANLISI HABERLER PAYLAŞILDI
Son günlerde artmaya başlayan siber saldırıların en vurucu örneklerinden birisi de Finansal haber sitesi Thomson Reuters'ın hacklenen Twitter hesabıydı. Şirketin resmi sayfasından Suriye lider Beşar Esad'ı destekleyici resim ve içerikler paylaşan grup, internet ortamlarında güvenlik endişelerinin yeniden alevlenmesine yol açmıştı.
Yazının başında da bahsettiğimiz gibi, dünya üzerinde saygın bir konuma sahip siyasi liderler, medya kuruluşları ve haber ajanslarının sosyal medya hesaplarına yönelik gerçekleştirilen siber saldırılar, başarılı olduğu takdirde özellikle finans çevrelerinde büyük bir kaos ortamı oluşmasına sebep olabilir. Bu kuruluşların en ufak bir sözünün bile ciddi dalgalanmalar yaratabildiği finans ekosisteminde, yayılacak en ufak yalan haber tahmin edilemez ekonomik zararlara neden olabilir. Bu doğrultuda siber güvenliklerini sağlamak adına birçok kurumun yeni yöntemler arama gayretinde olduğu da söylentiler arasında.
(Haber: CEMAL İVE, RADIKAL)
Sosyal Medya
Türkler Beyaz Saray'ı mı 'Hack'ledi?
- SOSYAL MEDYA
- Hits: 134073