Türk Telekom IPv6 Geçiş Çalışmalarını Hızlandırdı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Yaygın şekilde kullanılan İnternet Protokolü Versiyon 4’ün (IPv4) ihtiyaçları karşılamaması üzerine geliştirilen Internet Protokolü Versiyon 6’ya (IPv6) geçiş çalışmalarını hızlandıran Türk Telekom, IPv6 adreslerinin kurumsal müşterilere tahsis edilmesine yönelik adresleme politikaları belirleyerek hizmet vermeye başladı.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, en güncel teknolojileri altyapısına uyarlamak ve müşterilerine en kaliteli hizmet platformunu sunmak için yatırımlarına hızla devam ediyor. Bu paralelde internet protokolünün yeni versiyonu olarak tanımlanan IPv6 için 2003 yılından itibaren çalışmalara başlayan Türk Telekom, 2007 yılı Mayıs ayı itibarıyla IPv6 adreslerini bölgesel dağıtıcı RIPE’tan aldı. 2008 yılı Mart ayında IPv6 DNS denemesini başarıyla gerçekleştiren Türk Telekom, 2010 yılı içerisinde ilk IPv6 tahsisini ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) için gerçekleştirdi ve bu internet protokolünü desteklemek adına 64 adet kurum için IPv6 adresinin tahsisini ücretsiz gerçekleştirdi.

IPv6 uluslararası bağlantılara Hurricane Electric, Level3 ve LINX trafik değişim noktaları üzerinden bağlantı sağlayan ve 20 civarında Metro Ethernet müşterisine IPv6 hizmeti sunan Türk Telekom, Türkiye genelinde 81 ilde 2 binden fazla noktada IPv6 Metro Ethernet servisi verebilir hale geldi. IPv4’ten IPv6’ya geçiş sürecinde müşterilerinin haberleşme hizmetlerinin kesintiye uğramaması, geçişin hızlı ve sorunsuz olması için gerekli hazırlıkları altyapısında yapan Türk Telekom, http://www.turktelekom.com.tr adresinden IPv6 uyumlu olarak da hizmet vermeye başladı.

IPv6 YENİ KAPILAR AÇIYOR
Günümüzde yaygın şekilde kullanılan IPv4’ün internet dünyasında yaşanan hızlı gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayamama noktasına gelmesiyle ortaya çıkan IPv6, eski versiyon internet protokolü ile birlikte çalışacak şekilde tasarlandı. IPv6 protokolü, milyarlarca uç noktanın adreslenebilmesine, daha yüksek düzeyde güvenlik sağlanmasına ve gerçek zamanlı uygulamalar için hizmet kalitesine daha fazla önem verilmesine olanak sağlıyor. Mobil kullanım ve dolaşımın sorunsuz gerçekleşmesini mümkün kılan IPv6, gelişime açık bir yapı olarak nitelendiriliyor.(ANKA)

Facebook

Youtube