Comodo-ODTÜ İşbirliği İle Türkiye Kendi İnternet Güvenlik Markasını Yaratacak

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

COMODO, ODTÜ Teknokent ile Türkiye'deki AR-GE yatırımları konusunda işbirliği kararı aldı. Alınan karar kapsamında ODTÜ Mühendislik öğrencileri ODTÜ Teknokent'te ABD'den gelecek COMODO uzmanları ile eğitim ve çalışma imkanı bulacakları belirtildi. Bu işbirliği sayesinde başarılı mühendislerin COMODO ABD ve İngiltere gibi diğer ülkelerindeki yazılım teknolojilerini tanıma imkanı yakalayacaklarının vurgulandığı toplantıya; ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Teknokent'i METUTECH (Middle East Üniversity Teknopolis) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş ve Direktör Tolga Özbolat ile COMODO Türkiye Yöneticileri Ömer Güneş ve Ertan Turhan katıldı.


 


"COMODO'nun Türkiye yatırımları çok önemli"

Toplantıda ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Volkan Atalay, dünyanın en önemli güvenlik yazılımı firmalarından biri olan COMODO'nun, Türkiye'de yapacağı "ileri yazılım teknolojileri" yatırımlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. ODTÜ Teknokent bünyesinde oluşturulacak COMODO AR-GE merkezinin Türkiye'deki mühendislik öğrencileri açısından çok önemli bir bilgi merkezi oluşturacağına vurgu yapan Atalay, bu konuda gereken desteği göstereceklerini belirtti.

COMODO Türkiye Yöneticisi Ömer Güneş ise "COMODO gibi bir teknoloji devini Türkiye'de yatırım yapmaya ikna etmek gerçekten çok önemli. Türkiye'nin ekosistemini oluşturmak yönünde yapılacak her türlü yatırım, yüzlerce-binlerce istihdam demek. Bir yatırımcı ve girişimci olarak Türkiye'nin yüksek katma değerli teknolojik yatırımlarını Türkiye'ye çekme konusunda gereken tüm çabanın gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda COMODO olarak, bizler ilk adımı attık. İkinci adım ise ODTÜ gibi teknoloji, bilgisayar ve internet konularında Türkiye'de pek çok ilke imza atmış bir üniversite olan ODTÜ'den geldi.

 

Geçen haftalarda COMODO'nun ABD'deki merkezini ziyaret programlarına koyan Prof.Dr.Volkan Atalay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş ve ABD'de bulunan COMODO Türkiye yöneticisi Cemil Özyurt COMODO CEO'su Melih Abdulhayoğlu'nu Türkiye'ye AR-GE yatırımları yapması konusunda teşfik ettiler. Bu ziyaretin ardından, COMODO Türkiye olarak ben ve Ertan Turhan geçen haftalarda ODTÜ Teknokent'te inceleme ve araştırmalar yaptık. Bugün artık COMODO'nun ODTÜ Teknokent'te yapacağı çalışmalara başlama konusunda anlaşmış bulunmaktayız. Biz bu iki önemli adımı Türkiye'nin beyin gücüne inancımız, daha da önemlisi Türkiye'ye inancımız adına atıyoruz. Üçüncü önemli adımı ise bizlere çok önemli katkıları olacak devlet atmalıdır. Özellikle Türkiye'deki istihdamın bu kadar önemli olduğu bu dönemde, kamunun tüm kurumlarının desteği çok önemli diye düşünüyoruz" dedi.

COMODO Türkiye Yöneticilerinden Ertan Turhan ise COMODO'nun ODTÜ Teknokent'teki merkezinin mühendis ve mühendis adayları için bir laboratuar niteliğinde olacağını belirtirken, ileride çok başarılı çalışmalara imza atacak yazılımcıların COMODO'nun bu AR-GE merkezinden çıkacağına inandığını söyledi. ODTÜ Teknokent (METUTECH) Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıtaş ise COMODO gibi sektörde önemli bir yere sahip şirketlerin Teknokent'e yapacakları yatırımlara ve çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı.

 

Facebook

Youtube