Afrika Ülkelerine THY İle Vize Kolaylığı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat eden Büyük Sahra Çölünün güneyindeki ülkelerin (SAGA) vatandaşları, geçerli Schengen, İngiltere ve ABD vizesi sahibi olmaları koşuluyla Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye vizesi alabilecekler. THY’den yapılan yazılı açıklamaya göre, SAGA ülkeleri, Büyük Sahra çölünün güneyindeki Burindi,Komoros, Cibuti, Eritre, Etyopya, Kenya, Malavi, Ruanda, Somali, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kamerun, Kongo, D.Kongo, Sudan, Gambiya, Gana, Nijer, Nijerya ve Senegal’den oluşuyor. Başlatılan yeni uygulama bölge ülkeleri ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak. Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısının da artmasını sağlayacak.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Afrika’dan Türkiye’ye gelecek yolcuların vizelerini kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların önemine işaret ederek; “Afrika’da birçok şehirde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin uzak olması ya da bulunmaması sebebiyle vize almakta zorluk çekiliyor. Türk Hava Yolları’nın girişimiyle İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda vize kolaylığı sağlandı. Konunun olumlu sonuçlanmasında Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın katkıları oldu. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Schengen, ABD veya İngiltere vizesi bulunan Afrikalı yolcularımızın, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda vize alabilmeleri Türkiye’ye ve Türk Hava Yolları’na olan ilgiyi arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

SAGA ülkeleri vatandaşlarının Türkiye’de vize alabilmeleri için şu şartlara sahip olmaları gerekiyor:
"-Geçerli ve usülüne uygun pasaport sahibi olmaları,
-Pasaport geçerlilik sürelerinin geriye dönüşlerini mümkün kılacak, en az 6 ay geçerli süreye sahip olması,
-Schengen, İngiltere veya ABD vizesi sahibi olmaları ve daha önce en az bir kez bu ülkelere seyahat etmiş ve bu ülkelerin makamlarınca girişleri reddedilmemiş veya sınırdışı edilmemiş olmaları,
-Turistik amaçlı iş ve ticari görüşmeler kapsamında seyahat etmeleri, seyahat amaçlarına uygun belgeleri (otel rezervasyon, yeterli maddi imkanları (günlük 50 ABD Doları) ibraz etmeleri etmeleri,
-Gidiş – dönüş THY bileti ibraz etmeleri,
-Türkiye’ye girmeleri yasaklanmış, sınırdışı edilmiş ve haklarında süreli yurda giriş yasağı kararı alınmış yabancılardan olmamaları gerekmektedir.”
SAGA ülkeleri işadamları bu şartlarla 30 güne kadar ikamet süreli, tek giriş vizesini 15 euro / 20 dolar vize harcı karşılığında alabilecekler.(ANKA)

Facebook

Youtube