Lyon'da Türk Asıllı İşadamlarının Başarısı

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Lyon bölgesinde işyeri sahibi olan Mete Durmaz ve Türk-Fransız Girişimcileri Derneği (UNEFT) Lyon Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Meclis Üyesi Bilal Dinç, ticaret odası meclis seçimlerine Fransız işadamları sendikası CGPME’nin listesinden katılıp ticaret odası meclisine girerek, Lyon’da Türk asıllı işadamları olarak bir ilki başardılar.

Ayrıca, UNEFT Lyon Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Meclis Üyesi Bilal Dinç, 14 Şubat’ta toplanan Genel Kurul’da da “girişimciler”den sorumlu komisyon üyeliğine seçildi.
 
Geçen Aralık ayında yapılan seçimlerde Lyon kentinde faaliyet gösteren UNEFT Lyon, girişimcileri bilgilendirmek ve seçime hazırlanmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Üç hafta süren propaganda ve seçim süresince Lyon Ticaret Odası Başkan adayı Philippe Grillot’un da hazır bulunduğu toplantılar düzenlendi.

Fransız iş adamları sendikası listesinden seçimlere katılabilmek için kendilerine en azından 300 Türk şirketine oy kullandırma şartı koşulduğunu söyleyen Mete Durmaz, 300 işvereni sandık başına götüremediklerini fakat 100 den fazla Türk işyeri sahibinin seçimlerde kendilerine oy verdiklerini ve bu sayede meclise seçilebildiklerini söyledi.
 
Türkiye ile 1.5 milyar Euro ticaret hacmine sahip olan Rhone Alpes bölgesinin en büyük ticaret odası meclisinde Türk asıllı meclis üyelerinin olmasının Türkiye ile yapılan ticareti de olumlu yönde etkileyeceğini belirten Türk girişimcileri derneği Lyon sorumlusu Bilal Dinç, bölgede işyeri sahibi olan Türklerin oy kullanma konularında daha hassas davranmaları gerektiğini, Lyon ticaret odasına kayıtlı 750, Lyon meslek odasına ise 1500 Türk şirketinin kayıtlı olduğunu, ancak bu şirketlerden 550’sinin oy kullanma hakları bulunduğunu belirtti. (Kaynak: www.dtik.org.tr, Resim: medyaturk.com)

Facebook

Youtube