Romanya'daki Türk İşadamları Yeni Yönetim Kurulunu Belirledi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
5 Mart 1993, 23 iş adamının Kurucu  Genel Kurulu yaparak temellerini attığı Romanya Türk İşadamları Derneği (TİAD), 22 Mart 2011, Salı günü, 81 aktif Üye katılımı ile 11. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
143 üyesi bulunan TİAD'ın genel kurul toplantısına Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu da katıldı. Sinirlioğlu yaptığı konuşmada, TİAD'ın Romanya Türk iş camiasının gurur duyacağı ve Avrupa ülkelerinde bulunan Türk iş camialarına örnek teşkil eden birlik ve bütünlük sergilediğini söyledi.

Genel kurulda ayrıca Romanya Parlamentosu milletvekilleri İbram Usein, Amed Aladin ile Ticaret Müşavir Bahadır Nejat yer aldı.

ROMANYA'DAKİ TÜRKLER
2002 yılında yapılan nüfus sayımına göre Romanya'daki Türklerin sayısı, toplam nüfusun %0.2'sini oluşturacak şekilde 32,596'dır. Türklerin çoğu tarihi Kuzey Dobruca bölgesinde, özellikle de Köstence ilçesinde yaşamaktadır. Yalnızca bu bölgedeki sayıları, bölge nüfusunun %3.4'ünü oluşturacak şekilde 24,602'dir.

Romanya tarafından resmî olarak tanınmış bir etnik azınlık olan Türkler için, Romanya Temsilciler Meclisi'nde ayrılan sandalye sayısı birdir. Anadillerinde eğitim görme haklarına sâhiptirler.

ROMANYA TÜRK İŞ ADAMLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU
Ömer Süsli, Başkan
Ozgur DIKISOGLU, Başkan Yardımcısı
Mesut Yetişkul, Başkan Yardımcısı
Ahmet Hamdi Demirel, Başkan Yardımcısı
Mehmet Ayhan Örs, Başkan Yardımcısı
Galip Gülhan, Üye
Ertan Demirhan, Üye
Hasan Delipalta, Üye          
Ahmet Maraş      
Ali Karaçayır       
Yavuz-Hatinoğlu    
Ümit Uçurum

Kaynak: Romanya Türk İşadamları Derneği web sitesi

Facebook

Youtube