SEC Türk Traderin Peşinde

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Sermaye piyasası düzenleme kurulu SEC ‘insider trading’ şüphesiyle Türk vatandaşı traderin peşinde..
SEC Türk Traderin peşinde Türk vatandaşı borsa işlemcisi (trader) Yomi Rodrig’in adının geçtiği insider trading (içeriden öğrenenlerin ticareti) davası büyüyor. Geçen yıl, Cenevre’de yaşayan Yomi Rodrig’in (53) iki şirketi hakkında, ABD’li Arch Chemical şirketinin 1.2 milyar dolarlık satışı öncesi içeriden öğrenilen bilgilerle hisse alarak milyonlarca dolar kâr elde ettiği iddiasıyla ABD sermaye piyasası düzenleyicisi SEC tarafından dava açılmıştı.


 


Kapsamlı dava yolda
SEC avukatı geçen yıl ağustosta Türkiye’de tekneyle tatile çıkan Rodrig’in SEC’in kendisinden belgeler talep ettiği bir sırada Blackberry’sini attığını ve telefonda önemli deliller olabileceğini iddia etmişti. Geçen ay ise SEC’in davayı geri çektiği açıklandı.

New York Post gazetesi dünkü haberinde SEC’in daha geniş kapsamlı bir dava açmak Yomi Rodrig ile ilgili davayı geri çektiğini yazdı.

3 kişinin daha adı geçiyor
Haberde, SEC’in yeni bir dava açarak Rodrig’in Cenevre’de en az 3 diğer işlemciyle birlikte Amerikan ve Avrupa şirketleri hakkında illegal hisse tüyoları paylaştığını savunacağı dile getiriliyor. Önceki davada da ismi geçen diğer üç kişinin Antoine Khalife, Lucien Selce ve Thierry Braha olduğu belirtiliyor. Khalife’nin avukatı Paul Batista New York Post gazetesine SEC’in suçlamalarını fantazi dünyası savları olarak yorumlarken Yomi Rodrig’in avukatı Ira Sorkin’den görüş alınamadı. SEC belgelerinde Yomi Rodrig’in isminin Yomtov Rodrig veya Rodrik olarak geçtiği de belirtiliyor.(Milliyet)

Facebook

Youtube