IRS’ten Uyarı mı Geldi? İşte Yapmanız Gerekenler

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ozan Bacak, CPA - Her yıl IRS milyonlarca mektup ve uyarı yazısı gönderir. Her geçen gün interneti daha da etkili kullanmaya başlayan IRS, kendi gönderdiği yazişmalar ile ilgili nasıl davranmanız gerektiğini açıklayan bir duyuru yayınladı. Bu duyuruya buradan ulaşabilirsiniz: IRS Summertime Tax Tip 2011-22.  Bu duyuruyu özetlemek ve eklenti yapmak istedim.


 


Öncelikle Panik Yapmayın. IRS’in gönderdigi bir çok mektup basit ve IRS’in sizin vergi kaydınız ile ilgili ne yaptıgını, ellerine ne geçtiğini veya kayıtlarında ne olduğunu bildiren zararsız bilgilendirme notlarıdır. IRS’in göndermiş olduğu duyurular/bildirimler ile ilgili daha fazla bilgiyi buradan bulabilirsiniz:
 IRS Publication 594, The IRS Collection Process.

1. Dikkatlice Okuyun.  Gönderilen yazışma sizden ödeme istiyor, bir değişikliği bildiriyor veya bir konuda daha fazla bilgi istiyor olabilir. Correction notice adı verilen düzeltme bildirisi aldıysanız bildirideki düzeltmeleri vergi beyannamenizle karşılastırın.

2. Daha Çok Zamana mı İhtiyaciniz Var?  Çoğu zaman IRS size cevap verebilmeniz için ek zaman verecektir, fakat bunu yapabilmelerinin tek yolu sizin istemenizdir. Eğer ek zaman istiyorsanız bunu yazılı yapmanızı ve biraz daha masraflı olsa bile taahhütlü mektup ile yapmanızı, ve yazışma metninin bir kenarina takip numarasını yazmanızı tavsiye ederim.
Bazi durumlarda ek zaman almak mümkün olmayabilir. IRS borç mektupları ile mücadele ile ilgili bilmeniz gereken konular için bu linke tıklayabilirsiniz; (Buraya IRS ile gorüşmelerde dikkat edilmesi gerekener makalesinin linkini verelim).

3. Cevap Vermeniz Gerekmiyor mu?  Eğer IRS’in duyurusundaki bilgiler ile mutabıksaniz, çoğu zaman bir cevap vermeniz veya yazışma yapmanız gerekmez-tabi eğer ödeme istemiyorlarsa. Bazı durumlarda belli sürede cevap göndermez iseniz IRS’in sundugu/teklif ettiği durumu kabul ettiğinizi varsayacaklarıni ve size sonradan fatura gönderileceği bidiriliyor olabilir. Böyle bir durumda IRS’I beklemktense işleyecek faizi azaltmak amacı ile mutabık olduğunuzu ve teklif edilen değişiklikleri kabul ettiğinizi bidiren bir yazışma yapmanız daha faydalı olacaktır.

4.    Aynı Fikirde Değilmisiniz?  IRS ile aynı fikirde değilseniz –ki çoğu zaman mükellefler aynı fikirde olmaz- mutlaka neden aynı fikirde olmadığınızı bildiren bir yazışma yapın. Göndereceğiniz –ve genelde savunmanızı destekleyecek- evrağı size gelen mektubun kopyası ile duyurudaki adrese gönderin. Size 30 gün -veya çoğu zaman daha geç- içinde cevap vereceklerdir. Gönderdiğiniz her şeyin bir kopyasını saklayın.

5. Arayın veya Yazışın.  Çoğu zaman yazışma daha faydalı olsa bile bazı koşullarda arayıp konuşmanız daha faydalı ve verimli olabilir. Aramanız gereken numara gelen duyuruda (genelde sağ üst köşede diğer bilgilerin olduğu kısımda) bulunur. Arayacağınız zaman gelen duyurunun ve beyannamenizin bir kopyasını yanınızda bulundurun. Aradığınız zaman telefona çkan kişi ilk olarak adını ve IRS sicil numarasını söyleyecektir. Bunu ve konustugunuz her konuyu muhakkak not alın. Konuşma bitmeden IRS memurundan size söylediklerini yazılı olarak da göndermelerini isteyin, fakat göndereceklerinden emin olmayın. Örneğin arayıp 30 gün uzatma istediyseniz ve IRS bu hakkı size tanıdıysa bu durumu IRS konuştuğunuz memurun adı ve sicil numarasını içeren ve konuşmanızda mutabık kaldığınız konuları anlatan bir mektubu siz gönderin.
 
6. Yardım Alın.  Savaşınızı dikkatli seçin. Bazı durumlarda savaşmanız gerekmeyebilir.  Eğer gönderilen fatura ufak ise, daha fazla problemi ortaya çıkartmaktansa ödemeyi yapın ve dosyayı kapatın. Tabii ki kimi için ufak olan bir rakam başkası için yüksek olabilir, ama en azından itiraz ettiğinizde daha fazla fayda sağlayıp sağlamayacağınızın muhasebesini iyi yapın. Daha fazla ipuçları için (Beyannamenizi audit proof yapmaniz icin 10 tavsiye makalesinin linkini verelim)  

Eğer bazı konularin bilginiz dışında olduğunu veya tek başınıza halletmenizin mümkün olmayacağını düşünüyorsanız bir profesyonele başvurunuz. Çoğu zaman bir vergi avukatı veya mali müşavir (CPA) bu konularda sizing tek başınıza başvurmanızdan daha faydalı olacaktır. Özellike söz konusu olan durum ciddi sonuçlar doğurmaya meyilli ise yardım alın. 


Daha fazla bilgi için:
IRS Publication 594. The IRS Collection Process
IRS Publication 17, Tax Guide 2010 (Information about penalties and interest)
IRS Video: Received a Letter from the IRS?
 

Benzer durumlarda profesyonel destek almak için Ozan Bacak ile aşağıdaki kontak numaralarından temasa geçebilirsiniz.

Bacak, LLC / Atlantic Accounting
417 Totowa Rd (St. James Pl),
Totowa, NJ 07512
Tel: (973) 777-7723  
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Twitter: @bacakllc   
 

Facebook

Youtube