New York Başkonsolosu Bilgen, Paterson Belediyesine Ziyaret

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen, New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Türk toplumu temsilcileriyle birlikte, Paterson Belediye Başkanı Jeffery Jones'u ziyaret ederek, Jones'u Mayıs ayında düzenlenecek Türk Günü Festival Haftası etkinliklerine davet etti.


 


ABD'de yaşayan Türklerin yoğun yaşadığı Paterson'ın belediye binasında gerçekleşen ziyarete, Başkonsolos Levent Bilgen ile birlikte, Başkonsolos Yardımcısı Ümit Alpaslan Kılıç, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkan Yardımcısı Derya Taşkın, Karaçay Türkleri Camisi Dernek Başkanı Kadir Taşkın, İstikbal Mobilya ABD Yöneticisi Mehmet Bilici, Paterson Türk Günü Yürüyüşü Komite Başkanı Suzan Demircan ve Paterson Türk İslam Komite Başkanı Nurettin Demircan da katıldı.

Başkonsolos Levent Bilgen, ziyaret sonrası AA'ya yaptığı açıklamada, Paterson şehrinde 50-60 yıldır Türklerin ayak izlerinin olduğunu ve ABD'ye ilk gelenlerin Paterson'dan sonra ülkeye açıldıklarını kaydederek şunları söyledi:

''Burada birçok işletmemiz var. Aynen Brooklyn Belediye Başkanını ziyaret ettiğim gibi, Paterson Belediye Başkanını da ziyaret etmek istedim ki Türk Günü Yürüyüşü öncesinde tanışmış olalım, toplumumuzla birlikte burada olduğumuzu göstermek istedim. Sadece nezaket ziyaretiyle kalmadı, içerik açısından da güzel bir görüşme oldu.''

Jones'un, Paterson'da yerleşik topluma karşı kapısının açık olduğunu çok net bir şekilde gördüklerini belirten Bilgen, Paterson'da ekonomik güce katkıda bulunan Türk işletmelerinin ve toplumunun fiziken de yönetimde olmalarının Türk toplumu açısından gerekli ve önemli olduğuna dikkati çekti.

Başkonsolos Levent Bilgen, 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü Philadelphia'da, 6 Mayıs 2012 Pazar günü de Paterson'da Türk Günü Yürüyüşlerinin yapılacağını bildirdi.

Paterson Belediye Başkanı Jeffrey Jones da ziyaretine gelen Türk heyetine hitaben yaptığı konuşmada, etnik grup barındırma anlamında en zengin şehirlerin başında gelen Paterson'da 57 farklı etnik kökenden gelen insanın yaşadığını ifade ederek, ziyaretten çok memnun kaldığını söyledi.

Başkan Jones, böylesine karma bir topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmek için etnik grupların temsil edildiği beşer kişilik temsilci gruplar oluşturmaya çalıştığını, Türklerin de bu temsilde yer almasının Paterson Belediyesi için önem arz ettiğini ifade etti.

Başkan Jones bu kadar çeşitlilik barındıran bir şehirde, kültürel etkinliklerin ve festivallerin rahatlıkla yapılabilmesi için geniş bir alan üzerine kültür, spor ve aktivite merkezi projeleri olduğunu bildirdi.

Başkonsolos Levent Bilgen, ziyarette Paterson Belediye Başkanı Jeffery Jones'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınlarından ''Kültür Başkenti İstanbul'' isimli bir kitap da hediye etti. (A.A)

Facebook

Youtube