Amerikadaki Türklerin Gözü, Kulağı Hürriyet Kapanıyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Turk Avenue - 1981 yılından beri Doğan Uluç yönetiminde Amerika'da yayın yapan Hürriyet de Amerika baskısını durdurma kararı aldı. Önceleri gazetenin Almanya baskısının günlük olarak ABD’de dağıtımı yapılırken, Hürriyet 1 Kasım 2004 tarihinden itibaren New York’ta basılmaya başlamıştı.


 

Gazete baskısına devam edilmeyeceği için abone kayıtlarını durduran gazetenin, internet ortamında devam etmesi planlanıyor.

Amerika’da bilinen en eski devamlı periyodik yayınlardan birisi olan Hürriyet Gazetesi New York bürosu, 27 Ağustos 1981 yılında Fifth Avenue ile 42. Cadde’nin kesiştiği köşede bulunan 500 numaralı binada kuruldu. Gazete 29 Ekim 1981'de yayın hayatına girdi. Doğan Uluç yönetimindeki Hürriyet Amerika, ayrı bir şirket adı altında Türkiye'deki Hürriyet Gazetesi'nden finansal anlamda bağımsız olarak yayın yapıyordu.

Hürriyet, 19 Ekim 2004'te bir basın toplantısı ile günlük gazete basımına başlayacağını duyuran Zaman Gazetesi'ne adeta çalım atarak ABD’de basılan ilk günlük Türk gazetesi olmuştu.

Geçtiğimiz yıl Zaman Gazetesi Amerika baskısı da günlük baskıyı bırakmış, haftalık baskıya geçmişti.

Hürriyet'in günlük baskıyı durdurma kararı ile Amerika'da günlük baskı yapan Türk gazetesi kalmadı. Amerika'da halen iki haftada bir yayınlanan Zaman, Forum, Turkish Gazete ve dergi olarak da TurkofAmerica ve çocuk dergisi Bonbon basılı olarak yayın yapıyor.
 

Facebook

Youtube