BM'deki Atatürk Sempozyumuna Yoğun İlgi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilciliği, İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği (IUMEZUSA), Young Turks Derneği işbirliğiyle BM‘nin New York’taki Genel Merkezi'nde düzenlenen "Bir Ulusun Lideri" konulu sempozyum yoğun ilgi gördü. Sempozyumun amacına ulaştığını belirten organizasyon direktörü Mehveş Sönmez, Atatürk sempozyumunun geleneksel hale getirilerek bundan sonra aralıksız olarak her yıl düzenleneceğini söyledi.
İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen sempozyumun ikincisine Atatürk çalışmalarıyla tanınan Princeton Üniversitesi öğretim görevlisi Profesör Heath Lowry, ABD’nin Afganistan eski Büyükelçisi ve Princeton Üniversitesi öğretim görevlisi Robert Finn ile Profesör Arnold Reisman konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun moderatörlüğü ise Utah Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünden Profesör Umut Uzer yaptı. Akedemisyenlerin Atatürk ile ilgili görüşleri ilgiyle dinlendi. Sempozyumun son bölümünde akademisyenler katılımcıların Atatürk ile ilgili çeşitli soruların cevapladı.

"ATATÃœRK OLMASAYDI BUGÃœN TÃœRKÄ°YE DEVLETÄ° DE OLMAZDI"
Sempozyumun açılış konuşmasını organizasyon adına İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği (IUMEZUSA) eski başkanı Mehveş Sönmez yaptı. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, konuşmasında Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh vizyonunun bugünkü BM vizyonu ile örtüştüğünü belirterek, "Atatürk olmasaydı bugün Türkiye devleti de olmazdı" dedi.

BM’DE ATATÜRK SEMPOZYUMU GELENEKSELLEŞECEK
BM’de düzenlenen Atatürk sempozyumuna ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren organizasyon direktörü Mehveş Sönmez, "Geçen sene İÜMEZUSA olarak ilkini yaptığımız Atatürk sempozyum'u nun çok ses getirmesi üzerine Türkiye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğimiz bunu geleneksel olarak devam ettirilmesini arzu ettiklerini bildirdiler. Ben de bunu zaman kısa olamasına rağmen en iyi şekilde organize etmeye çalıştım ikincisini düzenlenlediğimiz sempozyum yine çok güzel ses getirdi. Sempozyumdan sonra katılımcların bunu her sene görmeyi arzuladıkları şeklinde öneriler aldık. Büyükelçiliğimizin izni ile önümüzdeki senenin hazırlıklarına başlanacak. Bunun gelecekte yeni akademisyenlerin Atatürk ile ilgili araştırmalarının ortaya çıkarılması açısından çok pozitif bir etki sağlayacağı kanısındayım" dedi.
Sempozyumun sponsorluğunu Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Kültür Vakfı, Fenerbahçe USA derneği ve Tulumba.com yaptı. Sempozum nedeniyle Türkevi'nde Türkiye'nin BM Daimi Temsilcilği tarafından bir de resepsiyon düzenlendi. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (ANKA) -Can Kamiloğlu / Fotoğraf: Turkish Journal

Facebook

Youtube