iPad ve iPhone ile Kalori Hesapla

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Bu fotoÄŸraf tam 1200 kalori deÄŸerinde!
Apple’ın yeni uygulaması ‘Meal Snap’, kullanıcılarına, yedikleri yemeğin fotoğrafını çekme ve yemeğin kaç kalori olduğunu öğrenme olanağı sağlıyor. 2,99 dolara uygulamayı satın alan Iphone, Ipad ve Ipod Touch kullanıcıları, fotoğrafını çektikleri besinin kaç kalori olduğunu yalnızca birkaç dakika içinde öğrenebiliyor.

Uygulamanın çalışma sistemi oldukça basit… Yediği yemeğin fotoğrafını çeken kullanıcı, eğer isterse, besinin öğününü seçiyor (Kahvaltı, akşam yemeği gibi) ve ‘Finished’ seçeneğini tuşluyor. Birkaç dakika içinde cevabını alan kullanıcı, sonucu sosyal medyada da paylaşabiliyor.
Bu uygulamanın arkasında Daily Burn isimli bir ÅŸirket var. Bu ÅŸirketin CEO’su Andy Smith, tam 400.000 yemekten oluÅŸan bir veri tabanları olduÄŸunu ve profesyonel kiÅŸilerle çalıştıklarını söylüyor.  Kısacası, Smith’e göre bu uygulamayı kullanan kiÅŸinin çektiÄŸi fotoÄŸraf, bilgisayar deÄŸil, ‘gerçek’ insanlar tarafından deÄŸerlendiriliyor.

Artan kullanıcı sayısıyla birlikte, ‘Meal Snap’ uygulamasının kullanıcılarına aynı hızla geri dönüp dönmeyeceği bazı kesimler tarafından tartışılmaya devam ederken, bir kesim ise bu uygulamanın arkasındaki profesyonellerin kim olduğunu merak ediyor!

Bu merakı gideren kişi ise bir teknoloji uzmanı olan TechSavvy Global isimli şirketin CEO’su Scott Steinberg. Steinberg, bu uygulamanın arkasında ‘gerçek’ kişiler olduğuna inanmıyor. Steinberg’e göre bu işin arkasında ‘Mechanical Turks’ var. Bir başka deyişle bu işin arkasında, yapay zeka, yani insanlaştırılmış bilgisayarlar var.

Sağlığın ve yemeklerdeki kalori miktarının çok önemsendiği günümüzde, gerçeğe çok yakın sonuçlar veren ‘Meal Snap’ uygulamasının, kullanıcı kitlesini ve popülerliğini her geçen gün arttıracağı düşünülüyor.

Facebook

Youtube