Türk Telekom'dan Motorola Xoom Tablet Bilgisayarları Türkiye'de Satışa Sunuyor

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
Türk Telekom, Google'ın akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için geliştirdiği mobil işletim sistemi olan Android tabanlı Motorola XOOM isimli tablet bilgisayarı Türkiye'ye getiriyor. Motorola, yeni tablet bilgisayarı ABD ve Almanya'nın ardından ilk kez sadece Türk Telekom'la Türkiye'de satışa sunulacağını açıkladı. Türk Telekom aboneleri ev ve iş sabit telefonu faturalarına yansıtılacak aylık 55 TL'den başlayan taksitlerle Motorola XOOM tablet bilgisayara sahip olabilecekler.
Motorola XOOM tablet bilgisayarın Türkiye pazarına girişi dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ve Motorola Ev Cihazları Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Steve McCaffery’nin yanısıra Türk Telekom Pazarlama İletişim Başkanı Erem Demircan, Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer katıldı.

"YENİ BİR TEKNOLOJİ ATAĞINA GEÇTİK"
Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, Türk Telekom'un teknolojinin en son trendi olan tablet bilgisayar ile yeni bir teknoloji atağına geçtiğini belirterek Türk Telekom bayi ve ofislerinde satışa çıkarılan Motorola XOOM’u Türkiye’ye getirmekten ve müşterilerinin hayatına değer katacak yeni bir ürün daha sınmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak en yeni teknolojileri, avantajlı fiyatlarla müşterilerine sunmaya devam ettiklerini dile getiren Bozkurt, “Ülkemiz, internet alanında hızlı bir dönüşüm içinde ve internet kullanımı her geçen gün daha üst noktalara çıkıyor. 2005 yılında yaklaşık 1,5 milyon olan ADSL kullanıcı sayısı 2011 Mart ayı itibariyle 6.7 milyonu aşmış durumda. ADSL kullanıcılarının ortalama veri kullanımı ise yine 2011 Mart ayı itibariyle 16.7 gigabayt ulaştı. Bu iki yılda yüzde 136 artış anlamına geliyor. Bizler de bu talebi karşılayabilmek üzere aynı hızla altyapımıza yatırım yaparken farklı müşteri ihtiyaçlarını, teknolojik ürünler ile karşılamaya ve uygun fiyata sunmaya devam edeceğiz” dedi.

"ALTI YILDA 9.3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK"
Türk Telekom'un yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarına devam ettiğini kaydeden Bozkurt, 2005 yılından bu yana geçen altı yıllık sürede teknolojiye ve altyapıya yapılan konsolide yatırım tutarının 9.3 milyar TL'yi geçtiğini ve 25 bin kişilik de istihdam yarattıklarını söyledi. Türk Telekom'un müşterilerinin hayatına değer katma vizyonuyla hareket ettiğini belirten Bozkurt, geniş bant hızlı internet için yaptıkları fiber optik kablo yatırımlarının da altı yılda yüzde 40 artarak 133 bin kilometreye ulaştığını ve bu rakamın da dünyanın etrafını üç kez dönmeye eşit olduğunu vurguladı.

İKİ KAMERALI VE 10 İNÇ HD EKRANLI
Toplantıda yeni ürünle ilgili bilgi veren Motorola Ev Cihazları Avrupa Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Steve McCaffery, ABD ve Almanya'nın ardından ilk kez ve sadece Türkiye'de bu ürünü tüketiciye sunduklarını hatırlatarak Motorola XOOM’un CES 2011 etkinliği sırasında tanıtıldığı andan itibaren tüm dünyada büyük heyecan yarattığını söyledi. Steve McCaffery, “Türkiye pazarına Motorola XOOM gibi güçlü bir ürünü, Türk Telekom gibi güçlü bir markayla birlikte sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Motorola Xoom, günümüzün bilgi ve eğlenceye dilediği her yerden ulaşmak isteyen kullanıcıları için bir üründe aradıkları beceri ve kolaylığı aynı anda sağlayan eşsiz bir tablet bilgisayar. Wi-Fi ve 3G desteği sağlayan Motorola Xoom ile kullanıcılar web sayfalarını çok sayıda sekme üzerinden hızla gezme, HD kalitesinde mükemmel görüntü sağlayan bir ekranda filmleri pırıl pırıl izleme ve arkadaşlarıyla video sohbet etme deneyimini keyifle yaşıyor. Motorola Smart Accessories gibi araçlar ise tüm bu keyfin kolayca yaşanmasını sağlıyor” dedi. Steve McCaffery, bu ürünü çıkarmadan önce tüketici araştırması yaptıklarını ve beklentilere uygun geliştirdiklerini söyleyerek, "Google Android 3.0 (Honeycomb) platformunu kullanan ilk cihaz olan Motorola XOOM’da 1GHz çift çekirdekli işlemci, 32 GB bellek ve 1 GB RAM bulunuyor. Ön ve arka yüzde iki ayrı kamera, gerçek çoklu işlem fonksiyonu ve 10.1 inçlik geniş HD ekran Xoom’un öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. XOOM’un arkasında yer alan 5 MP’lik kamera HD kalitesinde video çekimi yapabilirken, ön taraftaki 2 MP’lik kamerası da video sohbet yapmak için kullanılıyor" dedi.

TOPLU ÖDEME YERİNE, FATURAYA TAKSİTLİ YANSIMA
Toplantıda kampanya hakkında ayrıntılı bilgi veren ve soruları yanıtlayan Türk Telekom Pazarlama İletişim Başkanı Erem Demircan, Türkiye'de tablet PC pazarının yeni başladığına dikkat çekerek "Biz önemli miktarda ürün getirmeyi düşünüyoruz. İlk etapta beş bin adet getirdik. Şu anda Türk Telekom bayilerinde satışa sunulmuş durumda" dedi. Demircan, fiyat konusunda da "Biz müşterilerimizin alımını kolaylaştırmak amacıyla toptan yerine taksitli bir modeli benimsedik. Tablet bilgisayarın bedeli telefon faturalarına her ay eklenecek taksitlerle daha kolay ödenebilecek. Bir kerede büyük para çıkması yerine, ödemeler bu şekilde uzun vadeye yayılacak. Bu da müşterilerimiz için bir değer yaratmadır" diye konuştu.

Demircan, kampanyaya katılarak 36 ay taahhüt veren Türk Telekom abonelerinin, tüm vergiler dahil 36 ay boyunca ayda 55 TL, 24 ay taahhüt vererek kampanyaya katılanların ise tüm vergiler dahil 24 ay boyunca aylık 79 TL ödeyerek Motorola XOOM tablet bilgisayara sahip olacaklarını söyledi. Demircan 14 Haziran 2011 itibariyle başlayan kampanyanın bitiş tarihinin ise 30 Eylül 2011 olduğunu hatırlatırken, Türk Telekom abonelerinin kampanyadan avantajlı olarak yararlanacağını, abone olmayanların ise ürünü Türk Telekom bayilerinde bin 630 TL peşin fiyatla satın alabileceklerini kaydetti. (ANKA)

Facebook

Youtube